Fejtörő utcanévtáblák Csepregen

A Csepreg főterétől kivezető egyik utca sarkán található utcanévtáblák láttán a települést nem ismerő halandó azt is gondolhatná, hogy újabb korszakalkotó ötletként manapság akár két neve is lehet egy utcának.

A két, egymás alatt elhelyezett utcanévtábla formára, alapszínre, feliratozásra azonos, alig van eltérés a méretük között, s állapotuk alapján az is látszik, hogy nemrégen szerelhették fel őket.

Persze a józan ész azt mondatja, hogy az egyik az utca korábbi neve, a másik az átnevezése. De melyik lehet ez, s melyik az? A történelemben, a politikában járatosak előtt nem lehet kétséges, hogy melyik elnevezés kötődik a korábbi rendszerhez, de az sem tételezhető fel, hogy mindenki mindent tud, mindenkinek ismernie kell például Ságvári Endre, még kevésbé dr. Szemes Zoltán nevét.

Csepregi fejtörő
L.E.

S, ha már személyről neveznek egy utcát, akkor illik kiírni annak teljes nevét. Szemes Zoltánnál ezt megtették, Ságvári Endrénél nem. Csak a vezetéknév alapján pedig nem lehet egy személyt teljesen beazonosítani.

Hogy egy utcának mi az éppen aktuális neve, azt egyértelműen kellene jelezni. Mondjuk úgy, hogy meghagyják a régi, eredeti táblát, áthúzzák a régi nevet, esetleg az új tábla alatt felsorolják az utca korábbi elnevezéseit, de semmiképpen sem helyeznek el egymás alá két újonnan készített, szinte teljesen azonos utcanévtáblát.

Aztán a járókelő törje a fejét, melyik az úr, és melyik az elvtárs. Ha pedig már teljesen bizonytalan, próbálkozhat a szeret, nem szeret, vagy éppen az ecc pecc kimehetsz mondókával is.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény