Fel kell újítani a Kőszegi-hegység osztrák oldalán álló Margit-kilátót

A munkálatok mintegy 40 ezer euróba kerülnek majd.

Közel 22 évvel ezelőtt, 2000. október 15-én adták át a Kőszegi-hegységben, Léka (Lockenhaus) település mellett a Margit-kilátót (Margarethenwarte) jelenlegi formájában. A 31 méter magas építményről kiváló kilátás nyílik mind az Alpok, mind a Kisalföld irányába. Nemrég azonban kiderült, hogy sürgősen szanálni kell a kilátót, a tartóoszlopok ugyanis gombásodni kezdtek.

Margarethenwarte
Google Street View

A BVZ szerint legutóbbi ülésén a képviselő-testület egyhangúlag döntött arról, hogy biztosítanak forrást a felújításra, mely előreláthatólag 40 ezer euróba fog kerülni, de már kaptak ajánlatot pár kevésbé sürgős munkára is, mint a lépcsők és a korlátok felújítása.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Helyek