Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Gyakorlatilag saját sétányán kapott csillagot Mérei Tamás

A Szombathelyi Szimfonikusok tragikus sorsú igazgatója két hónapja hunyt el.

Mérei Tamás csellóművész, a Szombathelyi Szimfonikus Zenekar egykori igazgatója, a Savaria Történelmi Karnevál kuratóriumának elnöke 2020 október 3-án, Meghalt Mérei Tamás, a szombathelyi kulturális élet kiemelkedő alakja 2020. October 03. 19:57 hosszas betegeskedés után hunyt el.

Halála megrázta az egész Vas megyei közéletet.

A csillag, mielőtt végső helyére kerül
Kiss Tamás

A tragikus sorsú művész pénteken délelőtt csillagot kapott azon a sétányon, amely az ő kezdeményezésére született az Iseum előtti járdán.

2013-ban és 2014-ben összesen 7 csillagot raktak le az Iseum előtt, olyan művészekét, akik felléptek az Iseumi Szabadtéri Játékokon. Ez utóbbi szintén Mérei nevéhez fűződik.

És most ide került a saját csillaga is.

Szombathely szegényebb, a sétány pedig gazdagabb lett egy kiemelkedő művésszel
Kiss Tamás

„Tamás a szombathelyi kulturális élet főszereplője volt. Nem csak a szimfonikusok élén töltött évei, hanem a Savaria Történelmi Karnevál jobbá tétele, az Iseumi Játékoknak és annak a sétánynak a megvalósítása tette azzá, ahol most az ő emlékcsillagát helyezzük el” – méltatta a művész életét Nemény András a csillagavatón.

„A sors úgy hozta, hogy nem lettünk barátok, de nagy tisztelője vagyok Mérei Tamásnak” – tette hozzá a polgármester. Az avatásra eljött a csellóművész családja is.

Mérei Tamás
Kovács Dávid

Mérei egyébként két évvel ezelőtt adott nagyinterjút Mérei Tamás: Célokat kell kitűzni, előre kell tekinteni, sohasem hátra, nekem ez lett a filozófiám 2018. December 17. 07:18 a Nyugat.hu-nak, amiben mesél betegségéről, karrierjéről, céljairól és a város közéletében való részvételéről is.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Mérei Tamás: Célokat kell kitűzni, előre kell tekinteni, sohasem hátra, nekem ez lett a filozófiám

Öt-hat éve még megkerülhetetlen tényező volt Szombathely kulturális életében, aztán eltávolították. Nem egyszerű éveken van túl. Nem szeretne “betegezni”, de többek között túlélt egy életmentő szívműtétet.

Elbúcsúztatták Mérei Tamás csellóművészt

A szalézi templomban vettek végső búcsút a múlt héten elhunyt művésztől.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra

Tovább az oldalra