Feljelentést tett Hadházy Ákos a keleti vakcinák engedélyezése miatt

Hivatali visszaélés, és foglalkoztatás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt tette feljelentését.

„Az oltóanyagok magyarországi engedélyezéséről szóló döntés nem szakszerűségi szempontok és szakmai előírások alapján született meg, hanem meglehetősen hiányos tények, körülmények és dokumentációk alapján. Magyar állampolgárok millióinak egészségét és életét veszélyeztették indokolatlanul a két keleti vakcinával”- írta feljelentésében az országgyűlési képviselő.

Még 2021. december 21-én tette közzé közérdekű adatként a Transparency International Magyarország az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezésegészségügyi Intézet (OGYÉI) „Sinopharm” és a „Sputnik V” oltóanyagok hazai engedélyezésével kapcsolatos iratokat, az OGYÉI pedig az iratok egy részét kitakarta a bírósági tiltás ellenére.

Hadházy Ákos láthatóvá tette ezeket a részeket, emiatt is fordult a rendőrséghez. Figyelmeztetett, hogy az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) egyik vakcinát sem hagyta jóvá a mai napig – számol be a Telex .

A képviselő szerint olyan tényeket próbáltak meg eltitkolni a nyilvánosság elől a két oltóanyaggal kapcsolatban, mint hogy:

- A teljeskörű helyes laboratóriumi gyakorlat megállapításra és ellenőrzésre nem volt lehetőség

- A dokumentáció csak a gyártásfejlesztés kísérleti stádiumát, laborméretű gyártási eljárást mutat be, melynek több lépése manuális sterilfülke alatt történik, ami növeli a hibaforrások, így a hibás gyártás lehetőségét

- Több lényeges, a hatékonyságot és biztonságot érintő vizsgálat hiányzik – írja az atv.hu.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek