Duplán megtévesztő burkolati jelzés az M86-os bevezetőjén, Szombathely határában

A helyiek nem dőlnek be neki, de mivel egy forgalmas tranzitútról van szó, ezért biztosan napi szinten többeknek okoz meglepetést a képen látható jelzés és kamionok, buszok, lakóautók sorolnak be a belső sávba, feleslegesen.

Egy ideje a képen is látható jelzés fogadja a 86-os és 87-es utak közös szakasza felől érkezőket, Szombathely határában. Aki nem ismerős a környéken, az jó eséllyel elrontja, melyik utakat jelölik a számok. Az M86-os rendben van, de vajon hányas számú utat jelöli a másik felfestés?

Megtévesztő burkolati jelzés Szombathely határában - a külső sáv a 87-es főutat jelöli
TM/Nyugat.hu

A helyes válasz a 87-es főút, de nem lehet hibapontot felróni annak sem, aki esetleg a 37-es utat tippelte volna. Az utóbbi azonban Miskolcot köti össze Sárospatakkal, azaz az ország másik felén található.

Más gond is akad a felfestéssel

Ahogyan az látszik, a belső sávra festették fel az M86-os jelzést, míg a külső sáv a kopott 87-est mutatja. Emiatt tapasztalhatják a közlekedők minden nap, hogy kamionok, buszok, személyautók sorolnak át a belső sávba, mivel a sofőrök az autóútra akarnak ráhajtani. Gyakorlatilag azonban mindkét sáv az M86-osra visz, a 87-es főút külön lekanyarodósávot kap később.

Még itt sem egyértelmű, hogy a külső sáv is az M86-os autóútba csatlakozik
TM/Nyugat.hu

Előtte viszont még van nagy útirányjelző tábla is a két sáv felett. A belső az M86-ost mutatja, a külső sáv feletti pedig a 87-es és 89-es főutat jelzi. Aki eddig nem tért át a belső sávba és nem használ sávokat is jelző navigációt, az itt besorol a belső sávba, ha az M86-oson akar tovább közlekedni.

Itt már látszik a lehajtósáv, az M86-os felé tartó kamionok visszatérnek a külső sávba
TM/Nyugat.hu

Tovább hajtva azonban a két addigi sáv mellett megjelenik egy kihajtósáv is, ahol a 87-es és 89-es utak felé lehet tovább haladni. A megtévesztett sofőrök itt a belső sávból visszasorolnak a külső sávba.

A két sáv mellett megjelenik egy harmadik is
TM/Nyugat.hu

Érdekesség, hogy aki az ellenkező irányból, Répcelak felől érkezik az M86-os autóútról, annak a külső sávból valóban a 87-es főút lehajtója lesz, míg a belső sáv tart a 86-os és 87-es főutak közös szakasza felé, amit a Zanati úti körforgalomnál ér el.

A Répcelak felől érkezőknek a külső sáv a 87-es főút lehajtója lesz, míg a belső a 86-os és 87-es főutak közös szakasza felé tar
TM/Nyugat.hu

Ez még akkor is így van, ha az M86-os autóút vége után, a 87-es főút becsatlakozását követően a 26-os kilométerszelvényben a tábla azt jelzi, hogy a jármű már a 86-os és 87-es főutak közös szakaszán halad, azonban a 86-os főút a Zanati úti körforgalomnál Szombathely-Zanat irányába halad tovább, nem az M86-os felé, így erre a pár száz méterre nem igaz, hogy ez a két főút közös szakasza.

Ez nem a 86-os főút
TM/Nyugat.hu
Úgy tűnik, a hiányos felfestés halmozottan érinti ezt az útszakaszt, hiszen a fenti képen látható helyhez a Zanati úti körforgalmon keresztül vezet az út, arról pedig már évek óta megy a vita, hogy hány sávosnak minősül valójában a nevezett körforgalom , ahova több behajtó is két sávon vezet be, de az egykor felezővonallal korrekten jelzett sávoknak már nyoma sincs.
Fotók: 112Press / Google Maps  Videó: 112Press
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló