Felügyeleti funkciót kérhetnek a szülők a gyermekeiknek az Instagramra

A Családi központ elnevezésű lehetőséget igényelni kell.

A Meta magyarországi felhasználóinak is elérhetővé tette a mai naptól az Instagram szülői felügyeleti funkcióját – olvasható a vállalat közleményében, amelyet a 24.hu ismertetett. A Családi központ elnevezésű lehetőséget igényelni kell.

Ez praktikusan azt jelenti, hogy a szülőnek – vagy gondviselőnek – meghívót kell küldeni a gyermekének, amelyet annak aztán vissza is kell igazolnia. Az erre vonatkozó felkérést egyébként a kiskorú is küldheti.

A felügyeleti funkcióval a szülők ellenőrizhetik, hogy tizenéves gyermekük naponta mennyi időt tölt az Instagramon; beállíthatnak konkrét napközbeni vagy heti időpontokat, amikor korlátozni szeretnék tinédzserük Instagram-használatát, és a nap folyamán meghatározott időpontokra szüneteket is beiktathatnak. Ezen kívül láthatják, hogy a gyermekük naponta átlagosan mennyi időt tölt a hálózaton.

Ezen kívül a szülők azt is láthatják, hogy kiket követ gyermekük, és kik követik őt. Emellett értesítést kaphatnak arról is, ha gyermekük jelentett egy fiókot vagy posztot – beleértve azt is, hogy kit és milyen típusú tartalmat jelentett.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Tovább az oldalra