Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Felülvizsgálják a Berzsenyi tér új balra kanyarodási tilalmát

De csak januárban, az ellenzék azonnal, a rendkívüli közgyűlésen meg akarta szüntetni a korlátozást.

A Haladás-stadion üzemeltetéséről szóló, szerda délben tartott rendkívüli közgyűlésen is előjött a felújított Berzsenyi tér közlekedési rendje. Pontosabban az, hogy a Széchenyi utcából most nem lehet balra kanyarodni az amúgy kétirányú Szily János utcára. Pedig korábban így volt ez évtizedekig, semmi gondot nem okozott, ellentétben a mostani helyzettel.

A taxisoknak sem tetszik

A térről és a közlekedési helyzetről nemrég videót készítettünk Élőben mutattuk meg milyen a felújított szombathelyi Berzsenyi tér 2017. December 18. 13:50 , bemutattuk, hogy mekkorát kell kerülni, ha valaki a Kőszegi és a Széchenyi utcából a Kiskar utca felé akar menni. Azt is láthatták, hogy az élelmesebb autósok kikanyarodnak jobbra, aztán a székesegyháznál, vagy arrébb valamelyik kapubejárónál megfordulnak. Ami sokkal inkább balesetveszélyes, mint a korábbi balra kanyarodás.

Az a fehér autó csak jobbra kanyarodhat
Mészáros Zsolt

A hibát természetesen a taxisok is észlelték, levélben fordultak a polgármesterhez A szombathelyi taxisok levélben fordultak a polgármesterhez a Széchenyi utca kanyarodási rendje miatt 2017. December 20. 11:26 , ebben kérik a balra kanyarodási lehetőség visszaállítását. Azt írják, hogy a Fő tér északi részén lévő taxiállomásról így csak nagy kerülővel lehet a város déli vagy keleti területei felé kihajtani. Ami plusz távolságot jelent a taxinak, és magasabb viteldíjat az utasnak.

A rendkívüli közgyűlésen Puskás Tivadar polgármester (Fidesz) hozta elő az ügyet, és javasolta, hogy a gazdasági és városüzemeltetési bizottság tárgyalja meg, és tegyen javaslatot a módosításra.

Lendvai szerint csak politikai népszerűséget akarnak

Ipkovich György (baloldal) viszont azt kérte, hogy most vegyék azt napirendre. És mivel az ünnepek előtt vannak, vizsgálják meg a közlekedési helyzetet, és hozzák meg s szükséges döntéseket. Azt is kérte, hogy karácsony és vízkereszt között tegyék ingyenessé a parkolást a fizetős zónákban. Javaslatához Balassa Péter (Jobbik) is csatlakozott, ő azt kérte, most engedélyezzék a kereszteződésben a balra kanyarodást.

A Szily János utca kétirányú
Mészáros Zsolt

Lendvai Ferenc (Fidesz) szerint viszont ezzel csak politikai népszerűséget akarnak, és kijelentette, a tér tervezésekor a közgyűlés kétszer is szavazott a közlekedési rendről, és akkor azt az ellenzék is támogatta. Takátsné Tenki Mária (Fidesz) szerint a parkolás megszüntetése is traumát okozott a téren, javasolta, hogy vizsgálják meg a környékbeli parkolók kihasználtságát.

Horváth Attila (baloldal) viszont kijelentette, biztos, hogy nem szavaztak arról, hogy a Széchenyi utcából lehet-e balra kanyarodni.

A közgyűlés végül a Fidesz-frakció tartózkodása mellett elutasította Ipkovich és Balassa javaslatát, elfogadták viszont Puskás Tivadar polgármesterét. Aki felkérte a gazdasági és városüzemeltetési bizottságot, hogy a következő ülésén tegyen javaslatot a megoldásra. Lendvai Ferenc, a bizottság elnöke bejelentette, hogy januárban ülésezik a bizottság.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra