Az idén már tényleg lehet fesztiválozni, hoztunk is néhány ötletet

A poszt-covid-újdonság erejétől vezérelve összegyűjtöttünk nektek minden hasznos infót egy helyre, hogy könnyű legyen választani.

Sziget - a Hungarikum

Senkinek nem kell bemutatni, sem itthon sem külföldön. (Legalább valami jó is terjeng az országról a nemzetközi köztudatban, khm.) Idén is változatos világsztár-felhozatallal villognak, és kövezzen meg mindenki, de én Justin Biebert várom a legjobban.

Önmagában a kortárs pop megtestesítője, és ha ennyien utálkoznak rajta, akkor én már attól tisztelem. Ahogy elnéztem, túlnyomóan elektronikus fellépőket jelentettek be eddig, de biztos hogy végül minden is lesz.

Sziget - a Hungarikum
Sziget

Időpont, helyszín: Aug 10-15, Margit-sziget
Fellépők: Arctic Monkeys, Dua Lipa, Calvin Harris, Justin Bieber, Kings of Leon, Tame Impala + sok nemzetközi, főleg elektronikus
Bérlet / napi jegyek: 120.000 / 28.000 HUF-tól
https://szigetfestival.com/hu/

Volt - a Helyi

Mindig szerencsésnek éreztem magam, hogy itt van a szomszédban egy ilyen menő fesztivál - bár a távolság relatív, attól függően, hogy a MÁV aznap hogyan érzi magát: egyik évben öt órát dekkoltunk a peronon hazafelé, ami az első 30 perc után már annyira nem volt vicces… Vissza a témához! A nagyszínpad idén is rockosnak ígérkezik, ami nekem tetszik, de ha valami másra vágysz, akkor kb. minden ismertebb magyar előadó ott lesz, szóval mindenképp jól fogsz szórakozni.

Időpont, helyszín: Június 21-25, Sopron
Fellépők: Muse, Killers, Bring me the Horizon, Sum 41, Pendulum + sok menő magyar
Bérlet / napi jegyek: 70.000 / 20.000 HUF-tól
https://volt.hu/hu/

Volt - a Helyi
Volt

Ozora - a Nyitott

Soha nem gondoltam volna hogy ezt a fesztivált fogom jó szívvel javasolni mindenkinek, de úgy tűnik befogadóbb lettem a zenei stílusokra, az emberekre, az élményekre. A fesztiválnak amúgy nemzetközileg jó híre van, de tudom hogy az elektronikus zene kicsit, mint a kortárs művészet, sokak által nehezen emészthető. Szóval nyilván, ha ki nem állhatod akkor… ellenben ha van rá affinitásod, lefogadom hogy egy sokkal különlegesebb élmény mint elmenni a 15. Bohemian Betyárs koncertedre!

Időpont, helyszín: Aug 1-7, Dádpuszta
Fellépők: Carbon based life forms, Out of Orbit, Shpongle, Hilight Tribe, Vlastur Band + mindenfele psychedelic electronica
Csak bérlet kapható: 74.000 HUF-tól (194 EUR-ban fizetendő)
https://ozorafestival.eu

Ozora - a Nyitott
Gergely Somogyi

Kolorádó - az Ár-érték arány

Ami eddig nem jött szóba, de kétségkívül meghatározó szempont, hogy ezek mennyibe is kerülnek, és itt jön be mint kitűnő opció a Kolorádó. Ahol a napijegy nagyjából fele annyi, mint a fentebb említetteken. Azért hozzátenném hogy a headlinerek közül nekem négyből három nem nagyon jött át (a Sega Bodega elég tetszetős!) de ez nyilván megint csak személyes. Az biztos, hogy sok alternatív, feltörekvő magyar előadó lesz, szóval, ha új dolgokkal szeretnél ismerkedni, meg amúgy is, a Kolorádó egy remek opció.

Időpont, helyszín: Jun 29-Jul 2, Sztrilich Pál Cserkészpark, Budai hegyek
Fellépők: Black Midi, Tirzah, Sega Bodega, Gilla Band, Bohemian Betyars + alternativ magyarok
Bérlet / napi jegyek: 33.900 / 13.900
https://kolorado.hu/

Kolorádó - az Ár-érték arány
Kolorádó

Ubik Eklektik - a Hippi

Ha valami teljesen másra vágysz, ha szeretnél visszatérni a "fesztivál" szó gyökereihez, ha idén nincs kedved se ahhoz, hogy fél órát heringezz a beléptető kapuknál, se ahhoz, hogy csak hunyorogva lásd a zenekart akinek a koncertjére jöttél 200 méter tömegen keresztül. Akkor megtaláltuk neked a tökéletes fesztiválélményt. Szerintem a felhozatal nagyon ütősnek néz ki, megint csak sok olyan remek, kevésbé ismert előadóval akiket csak élőben tudsz igazán megtapasztalni, például legújabb kedvencem, DJ Erro.

Időpont, helyszín: Augusztus 25-29, Felsőtárkány
Fellépők: Bohemian Betyárs, Deva, Freakin’ Disco, Holi, Tudósok + alternatív magyarok
Jegyek: Meg nincsenek árak hirdetve, de én a Koloradónál picit olcsóbbra vagy akkörülre saccolnám őket.
https://www.ubikeklektik.com/

Ubik Eklektik - a Hippi
Sutus Fanni
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra