Fesztivál SZIGETelés injektálással

A fesztiválozás olyan, mint a biciklizés. Nem felejted el az alapokat, de ha kimarad pár év, azért élből nem ugratod ki az első szembejövő színpadot.

Az élményinjektálásban az a jó, hogy nem kell hozzá mindent szétbarmolni, nem jár nagy kosszal, és általában egy nap alatt kivitelezhető. Pont ez kell nekünk, ha a legutóbb akkor voltunk fesztiválon, amikor még senki nem fotózott okostelefonnal.

Visszarázódás. Aki hagyott már ki éveket mielőtt továbbtanult volna, vagy tartott hosszabb “regenerációt” két edzés között, az ismeri, hogy mivel jár.

Érkeznek a fesztiválozók a Szigetre
MTI/Mónus Márton

A lényeg a fokozatosság. Ha az edzéses példánál maradunk, mind láttunk már olyat (esetleg csináltuk is?), hogy több hónap, esetleg év kihagyás után, ugyanott szerettük volna felvenni a súlyok “fonalát”, ahol anno földre dobtuk. Ennek az eredménye kínlódás lesz.

Persze fesztiválok esetében meglehetősen nehéz a fokozatosság elvét betartani. Ráadásul befigyel egy másik faktor, amit a sorozat-effektussal lehet a legkönnyebben vázolni.

Érkeznek a fesztiválozók a Szigetre
MTI/Balogh Zoltán

Mivel úgysem tudod követni azokat, amiknek a nézésére felesküdtél, totál el vagy maradva, ezért inkább újranézed a Jóbarátokat, vagy az Agymenőket századszor. Egy új sorozat hatalmas felelősség és elköteleződés.

Hasonló a helyzet a fesztiválos előadókkal. Persze, akad köztük olyan akit ismersz, de ha végigfutod a Sziget fellépőit, akkor legtöbbje valami ritka növényhibrid, vagy ipari mosószer nevére emlékeztet.

A spanyol Sound de Secá utcaszínház doboscsoportja a 27. Sziget fesztiválon
MTI/Mónus Márton

Erről nem ők tehetnek. Nagyon úgy néz ki, hogy nélküled is sikeressé váltak, nem törte derékba se a karrierjüket, se az önbizalmukat, hogy nem ismered őket.

Mit lehet ilyenkor tenni?

Ebben az esetben a fokozatosság elve megbukik. Egyrészt nem éred utol magad, másrészt valahogy hülyeségnek tűnik a nyár első fesztiválján fél órát eltölteni, hogy az utolsóra maradhass egy egész estét.

Fesztiválozók a 27. Sziget fesztiválon
MTI/Sóki Tamás

Érezhetően sok sebből vérzik a fesztiváléned. Ha csak egy estére “ugrassz be”, sokkal gyorsabban kell felvenned a ritmust, mint azoknak, akiket a sátruk minden délben beleszül a hangulatba.

Nincs más módszer, csak az injektálás. Egy nap alatt annyi információt, annyi ingert befogadni, amennyit csak tudsz. Remélhetőleg kiderül, hogy egy egészen más fesztiválhangulatot eredményez az, ha nem kifejezett céllal érkezel, csak az élmény kedvéért, mindenféle elvárás nélkül.

Belevetni magad a fesztivál hangulatba és élvezni azt, hogy, kedvedre csapódhatsz bármelyik közönséghez, vagy csak lófrálhatsz érdeklődő félmosollyal az arcodon, mint a remény rabjaiban Andy, amikor az udvaron szétszórta a börtönfalat.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény