Fesztivált így nem vártunk még soha…

Két év kihagyás után újra megtartatik a Sziget! Mi ezek az előadókat várjuk a legjobban…

Két év kihagyás után újra megtartatik a Sziget, Augusztus 10-től 16-ig. Lesznek változások, például az ikonikus mínusz egyedik és nulladik napnak búcsút int a szervezés és helyette 6 teljes értékű, ütősnek ígérkező nappal készülnek nekünk. A fesztivál alapértékeiben viszont úgy tűnik nincs semmi változá: még mindig erős morális és kulturális felelősségvállalás jellemzi a Szigetet a minőségi zenék mellett.

Az LGBTQ+ közösséget reprezentáló Magic Mirror sátor léte és programja szerintem még soha nem volt olyan fontos az eseménysorozat történelmében, mint most, Magyarország jelenlegi kontextusában. De az Ocean Clean Up project alapítójától, az ukrán menekülteken át a tudatos alkoholfogyasztásig mindenki és minden terítéken lesz, ami szerintem extra fontos mivel a fesztivál effektíve több, mint 100 különböző országból ideérkező látogató számára tesz idén is jelentős benyomást az országunk értékeiről.

Sziget
Sziget

Mindazonáltal a legtöbben mégis a zene és nem az értékrendszer miatt látogatják meg az eseményt, és mivel az Arctic Monkeys-t es Dua Lipát senkinek nem kell bemutatni, mi ma a kevésbé ismert fellépőkből ajánlunk:

Beabadoobee

A MusicBox színpad singer-songwriter felhozatalát erősíti a Beabadobee művészneven futó Beatrice Laus Fülöp-szigeteki énekesnő. Amikor először meghallottam úgy voltam vele hogy jó, oké, egynek jó, elmegy, cuki, semmi extra, de aztán valahogy nagyon benne ragadt a fejemben és másnap elő kellett vennem újra, hogy utánna hetekig hallgassam minden nap újra az összes számát. A egyet ajanlhatok az a Coffee. Augusztus 13, szombaton lesz megtekinthető.

Tourist

A Sziget legelső napján (ami Augusztus 12, szerda) találkozhatunk William Phillips angol elektronikus művésszel, aki a Tourist művésznév alatt alkot Egy Angliában elismert előadóról van szó, aki nagyon kis finom, chill elektronikus zenével szórakozta ami könnyen fogyasztható azok számára is akiknek nem ez a műfaj amúgy a kedvencük. Abszolút tudom ajánlani napközbeni hallgatásra is, otthoni ráhangolódásnak a fesztiválszezonra.

Sam Fender

Több nemzetközi fesztiválon is headlinerként szerepel Sam Fender angol singer-songwriter, így nem csoda hogy a Szigeten is nagyszínpadon kapott helyet, Augusztus 15-én, hétfőn. Nekem is tetszik Sam alternatív-indie-rock zenéje, de főleg azért emeltem ki, mert a több hetes Sziget-felhozatalból való szemezgetésem alatt ez volt az egyetlen előadó aki a férjem tetszését is azonnal elnyerte.

A teljes felhozatalért és minden más infóért kattints ide. Te kit hallgatnál meg szívesen élőben?

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra