Fidesz: a Szent István-király utcai híd simán kijött volna a Safó-pénzből

Illés Károly frakcióvezető a helyszínen reagált a városvezetés tegnapi videójára.

Lapunk is beszámolt Le kell zárni a Szent István király utcai híd egyik sávját Szombathelyen, mert balesetveszélyes 2021. July 12. 15:31 Nemény András és Tóth Kálmán hétfői videójáról. A polgármester és az Éljen Szombathely frakcióvezetője arról beszélt, hogy részben le kell zárni egy szombathelyi külvárosi hidat, mert kétszer is beszakadt a burkolata.

Ez nem mellékesen pont akkor történt, amikor Hende Csaba bejelentette, Hende bejelentett: több mint 1 milliárd forint jön szombathelyi fejlesztésekre 2021. July 07. 15:42 hogy 1,2 milliárdos támogatást kap Szombathely, és egyik tétel ebből hídfelújítás.

Illés Károly sajtótájékoztató
A Szent István király utcai híd nincs túl jó állapotban.
Mészáros D. Zsolt

Csakhogy a pénz nem szóban forgó Szent István király utcai, hanem a Markusovszky utcai hídnak lett címezve, pedig az csak a negyedik helyen van a város sürgősségi listáján, és jó lett volna előtte egyeztetni.

Erre a videóra reagált ma egy helyszíni sajtótájékoztatón a szombathelyi Fidesz frakcióvezetője, amelyre lapunk is meghívót kapott mintegy 50 perccel az esemény előtt.

Illés Károly sajtótájékoztató
Illés Károly
Mészáros D. Zsolt

Illés Károly mondanivalójának két csomópontja volt.

Egyrészt megvédte a Markusovszky utcai Gyöngyös-híd 130 millió forintos rekonstrukcióját, mondván a pandémia alatt hatalmas terhelést kapott a szerkezet, ami már korábban is rossz állapotban volt. A kormány döntését az is indokolja, hogy a közeli kórház az egész régiót kiszolgálja, és ezen keresztül közelíthető meg a mentőállomás az az Egészségügyi Alapellátó Központ, így stratégiai jelentőségű.

Másrészt arra emlékeztetett, hogy a hídfelújítás kötelező városi feladat, és amint a mellékelt ábra mutatja, a mostani városvezetés ennek nem képes eleget tenni. A frakcióvezető szerint meg is lenne a forrás erre, hiszen a közelmúltban a Savaria Fórum tevékenységének kibővítésére 63 millió forintot szavazott meg a közgyűlés, A hirdetési piacra hivatkozva a teljes szombathelyi választókörzetre kiterjesztik a Savaria Fórumot 2021. June 21. 15:48 ami nem szolgálja a szombathelyi polgárok érdekeit. Ebből az összegből szerinte bőven kijönne a Szent István király utcai híd rendbetétele.

Illés Károly sajtótájékoztató
Egy darabig kerülgetik a járművek.
Mészáros D. Zsolt

Illés bízik abban, hogy a jövőben az ilyen kisebb hidakat is felújítják Szombathelyen. Megjegyezte, hogy az előző fideszes városvezetés több hidat is felújított a városban, és betervezte egy új híd felépítését is (Aranypatak-híd), amelyet szerinte a mostani városvezetés fúrt meg a közgyűlésben.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Le kell zárni a Szent István király utcai híd egyik sávját Szombathelyen, mert balesetveszélyes

Szombathely polgármestere szerint erre a hídra kellene pénz, nem arra, amire a kormány most adott 130 milliót.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet