A vasi Hámori Luca és Buza Rafael is magyar bajnok lett

Szép sikereket értek el a Fitt-Box versenyzői a Felnőtt Országos Bajnokságon.

Idén Miskolc adott otthont a 99. évi Papp László Felnőtt Ökölvívó Magyar Bajnokságnak december 7. és 10. között, amelyen a Vas megyei Fitt-Box Ökölvívó Egyesület négy versenyzője is harcba szállt a bajnoki címért.

A verseny első napján Hámori Luca csapott össze női 66 kg-ban a csepeli Höflinger Klaudiával. Luca hozta a tőle megszokott színvonalat, magabiztos, szép bunyót produkált, így az ellenfél edzője a második menet elején feladta a küzdelmet és Luca továbbjutott.

Fitt-Box Ökölvívó Egyesület

A második napon a férfi versenyzők bizonyíthattak. Buza Rafael férfi 67 kg-ban a KSI-s Frank László ellen húzott kesztyűt, de mivel az ellenfél edzője az első menetben feladta a mérkőzést, Rafael jutott az elődöntőbe.

Buza Rómeó a miskolci Mester Somával csapott össze 71 kg-ban egy igazán harcos mérkőzésen. Az első menetben a két ökölvívó nagyon egymásnak feszült, folyamatos, kemény ütések csattantak. A második menetben néhány sorozatos testütés után Rómeó nem tudta folytatni a mérkőzést, így számára véget ért a verseny.

Fitt-Box Ökölvívó Egyesület

Jankó Krisztián a szegedi Király Balázzsal mérkőzött meg 71 kg-ban a továbbjutásért. Krisztián igyekezett kihasználni minden kínálkozó alkalmat, sikerült is érvényesítenie akaratát, megosztott pontozással győzelmet aratott, rá is várt az elődöntő.

Az elődöntök napján két Fitt-boxos versenyző is bizonyíthatott. Buza Rafael 67 kg-ban a nyíregyházi Petrimán Milánnal szemben húzott kesztyűt és ez alkalommal is nagyon szép bunyót produkált mindhárom menetben. Egyértelműen erősebb volt vetélytársánál, egyhangú pontozással szerzett győzelmet, és jutott döntőbe.

Fitt-Box Ökölvívó Egyesület

Jankó Krisztián a honvéd ökölvívójával, Pylypec Maksymmal vívott csatát 71 kg-ban. Nagyon harcos első két menetet követően Krisztián sérülést szerzett, így sajnos az egészsége érdekében fel kellett adni a küzdelmet, bronzéremmel térhetett haza.

A mindent eldöntő mérkőzéseken pedig két vasi ökölvívónak lehetett szurkolni. Hámori Luca a fehérvári Hollósi Jázminnal szállt szembe és magabiztosan, szépen kezdett. Érezhető volt rutinja, ütései szinte kivétel nélkül találtak, így ellenfele edzője az első menetben feladta a küzdelmet és Luca idén is súlycsoportja magyar bajnoka lett.

Fitt-Box Ökölvívó Egyesület

Buza Rafael a vasas rutinos bunyósával, Fodor Milánnal találkozott a döntőben és az első perctől az utolsóig minden erejét beleadva ment előre. A nap egyik legjobb mérkőzését vívta a két versenyző, folyamatos volt az adok-kapok. Rafael nagyon jól bemért ütéseivel fogást talált a vasas bunyósán, amit a bírák is így láttak: 4:1 arányú megosztott pontozással Buza Rafael keze lendült a magasba a harmadik menet után. Első felnőtt bajnoki címén kívül Rafael elnyerte a legtechnikásabb ökölvívónak járó különdíjat is.

Fitt-Box Ökölvívó Egyesület

„Kimondhatatlanul büszkék vagyunk versenyzőinkre, mind a négyen remek teljesítményt nyújtottak! Luca és Krisztián rutinos felnőtt versenyzőkét nagyon szépen bunyóztak, hozták azt, amire számítottunk tőlük. Luca 5. alkalommal állhatott a dobogó legfelső fokára magyar bajnokként, kiváló teljesítményt követően. A Buza ikrek most bokszoltak először a felnőtt mezőnyben, és bizonyították, hogy bizony számolni kell velük a jövőben, mert mindketten nagyon komoly vetélytársai lehetnek a stabil felnőtt bunyósoknak. Igazi férfi munkát végeztek a srácok! Az idei év utolsó versenye volt ez, de nincs megállás, készülünk, hiszen 2023-ban már az év elején komoly megmérettetések várnak ökölvívóinkra” – mondta lapunknak Varsányi Áron edző.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport