Fizetős lehet az X-en a kommentelés

Megvan már az ára is.

Az X közösségi médiaplatform, korábbi nevén a Twitter kedden közölte, hogy új előfizetési modellt tesztel, amely alapján az alapfunkció használatáért évente egy dollárt számítanának fel.

A "Nem Bot" (Not A Bot) elnevezésű új előfizetésért a felhasználóknak a platform webes változatán a lájkolásért, az újraközlésekért vagy más fiókok bejegyzéseinek idézéséért, illetve a könyvjelzős bejegyzésekért kell majd fizetni.

Az új előfizetési modell bevezetésének célja a botok (automatizált felhasználói fiókok) és a spammerek (a kéretlen elektronikus reklámüzeneteket küldők) elleni küzdelem - közölte az X, hozzátéve, hogy a díj országonként változik majd az árfolyam függvényében.

A tájékoztatás szerint az új modell először az új-zélandi és a Fülöp-szigeteki felhasználók számára lesz elérhető. A meglévő felhasználókat nem érinti ez a teszt. Azok az új felhasználók azonban, akik nem kívánnak előfizetni, csak a bejegyzések megtekintésére és olvasására, a videók megtekintésére, továbbá a fiókok követésére lesznek képesek.

A botok vitatott kérdésnek számítanak Elon Musk számára, aki tavaly vásárolta meg a céget. Júliusban az X bevezette a tweetek megtekintésének korlátozását, "hogy biztosítsa a felhasználói bázis hitelességét".

Korábbi értesülése szerint Linda Yaccarino, az X vezérigazgatója találkozott az X hitelezőivel, és közölte velük, hogy a vállalat az előfizetéses szolgáltatásának három szintjét fogja tesztelni a felhasználónak megjelenített hirdetések száma alapján.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech