Foci VB: most a németek zakója okozott meglepetést

Megint nem volt jó napja a fogadóknak.

Újabb meglepetéseket hozott a 2022-es katari futball világbajnokság, ahol az argentin válogatott után a németek is kikaptak, ez esetben a japánok ellen.

De kezdjük az elején: a szerdai fordulóban elsőként a horvátok mutatkoztak be Marokkó ellen, a várt győzelem a 2018-as VB ezüstérmeseitől elmaradt, sőt, egy viszonylag kevés helyzetet hozó meccsen egyetlen gólt sem tudtak rúgni. Igaz, ez a marokkói válogatottnak sem sikerült, így a végeredmény 0-0 lett.

Délután a bemutatkoztak a németek is. Első ellenfelük, a japán válogatott azonban – ahogy már fentebb írtuk – kifogott rajtuk. A meccs azonban ennél sokkal biztatóbban indult a németek számára, a csapat ugyanis még az első félidőben megszerezte a vezetést, amit a második félidő feléig tudott is tartani. A 75. percben viszont egyenlítettek a japánok, sőt, a 83. percben sikerült is megszerezniük a három pontot jelentő győztes gólt. Így a végeredmény 2:1 lett a japánoknak.

A németek ezzel majdhogynem az argentin válogatott sorsára jutottak, akik szintén nagy esélyesként szenvedtek verséget egy – papíron – sokkal gyengébb csapattól.

Volt, ami a papírforma szerint alakult

A mérkőzések sorát ezután Spanyolország folytatta, ők Costa Rica ellen mutatkoztak be Katarban. A papírforma viszont – a fenti meccsekkel ellentétben – itt bejött, sőt, végül egészen megalázó, 7-0-s verséget mértek rájuk.

Az estét és a játéknapot végül a belga és a kanadai válogatott összecsapása zárta. Itt az első félidőt leginkább az észak-amerikai válogatott uralta, akik még tizenegyeshez is jutottak, ezt viszont nem sikerült érvényesíteni. A kanadai támadások ellenére végül mégis a belga válogatott jutott előnyhöz az első félidő végén, melyet aztán a második játékrészben is sikerült megtartaniuk. Így tehát 1-0-ra győzedelmeskedtek.

Ami pedig a csütörtököt illeti, bemutatkozik a VB utolsó nyolc résztvevője is. 11 órától Svájc és Kamerun, 14 órától Uruguay és Dél-Korea, 17 órától Portugália és Ghána, 20 órától pedig Brazília és Szerbia is pályára lép Katarban.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport