Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A szombathelyi vendéglátósok vidámak, várják a nyitást és nem félnek a vírustól

Sok étteremben a hétvégi foglalások már most beteltek.

A szombathelyi Fő téren már péntek délelőtt nagy a nyüzsgés. A legtöbb terasszal rendelkező hely ajtaja tárva-nyitva, vendégeket ma még nem szolgálnak ki, de láthatóan nagyon készülnek a holnapi nyitásra.

A legtöbb helyen még javába folyik a takarítás, és pultok feltöltése, de olyan is akad aki már végzett mindennel ugyanis korábbi nyitással számolt.

Mészáros D. Zsolt

A legtöbb általunk megkérdezett vendéglátós már holnap délelőtt kinyit. Azonban akad olyan is, aki megkeresésünkre azt mondta, hogy annak ellenére, hogy belvárosi terasszal rendelkezik, az étterme nem fogja megnyitni az asztalait. Rengetegen vásárolnak tőle amúgy is elvitelre, és a terasz megnyitásával sokkal több gond szakadna a nyakukba Bár a hölgy azt is hozzátette, hogy a törzsvendégei nagyon várják a teraszt, így lehet, hogy előbb-utóbb ki fogja nyitni ő is.

A többi felkapott belvárosi étterem-tulajdonostól is azt halljuk, hogy amióta bejelentette Gulyás Gergely, hogy szombaton nyitnak, a vendéglátóhelyek teraszai elözönlötték őket a foglalások. A város egyik top étterme például már nem is vesz fel foglalásokat, ugyanis csupán tizenkét asztalt tudnak nyitni, ellenben óriási tömegre számítanak.

Mészáros D. Zsolt

A megkérdezettek között egyaránt akadtak beoltottak, vírusfertőzésen átesettek, és olyanok is, akik semmilyen védettséggel nem rendelkeznek. Ami közös bennünk, az az, hogy egyikük sem fél a fertőzéstől. Örülnek neki, hogy újra nyithatnak, találkozhatnak a törzsvendégekkel, és ismét lesz értelme reggelente kikelni az ágyból.

Ahogy arról lapunk is beszámolt Hiába takarítják szorgosan civilek a nárai erdőt, valakik mindig teleszórják hulladékkal April 23. 11:50 , Orbán Viktor ma reggel a Kossuth Rádióban jelentette be, hogy ez csak a kezdet, a védettségi kártyával rendelkezők a jövő hét közepétől szinte minden szolgáltatást igénybe vehetnek, beleértve az éttermek belső tereit is.

A miniszterelnöki bejelentés számtalan kérdést vet fel, többek között az ezeken a helyeken dolgozó alkalmazottak biztonságát is, így a rendelet megjelenése és a részletek ismerete még okozhat meglepetéseket. Az azonban biztos, hogy a vendéglátósok egy nagyon nehéz időszakon vannak túl, és aki túlélte ezt, az most már tényleg látja az alagút végét.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság

Tovább az oldalra