Motorosok lepték el a Kőszegi-hegység fokozottan védett helyeit

A Kőszegi-hegység fokozottan védett területén terepmotorozott több társával egy kőszegi lakos. Nem csak a hegyoldalt tekintették kihívásnak, de a patakmedret is, nem törődve a rezervátumban előforduló védett és fokozottan védett növény- és állatfajok élettevékenységével.

A Vas Vármegyei Főügyészség Közjogi Szakága védett természeti terület veszélyeztetésétől való eltiltásra irányuló keresetet nyújtott be egy kőszegi alperes ellen.

A kereset szerint a férfi 2022 novemberében ismeretlen társaival együtt a Kőszegi-hegységben lévő Szerdahelyi-patak medrében, illetve a Péterics-hegy hegyoldalában motorozott úgy, hogy a fokozottan védett természeti területre történő belépéshez, a járművekkel történő közlekedéshez és a technikai jellegű sporttevékenység folytatásához nem rendelkezett természetvédelmi hatósági engedéllyel.

A terepmotorozás helyéül szolgáló terület fokozott védettségét és erdőrezervátum jellegét tábla jelöli.

A kép illusztráció
TM/Nyugat.hu

Az alperes azon tevékenységével, hogy hatósági engedély nélkül technikai jellegű sporttevékenységet végzett a fokozottan védett természeti területen, ahol a járművével letért a kijelölt útvonalakról és a patakmederben, illetve a hegyoldalban motorozott, veszélyeztette a fokozottan védett természeti terület állapotát, valamint az ott előforduló védett és fokozottan védett növény- és állatfajok élettevékenységét.

Az alperest a közigazgatási hatóság 400.000 Ft természetvédelmi bírság megfizetésére kötelezte.

A kereseti kérelemről a Szombathelyi Törvényszék fog dönteni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló