Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

430 millióért vette meg Simicska Sárvár melletti földjét egy német férfi

270 hektárról van szó, a titokzatos vevő egy bükfürdői apartmanházban lakik.

Négy, Sárvár körüli mezőgazdasági területről van szó, ezek jelenleg a Sárvári Mezőgazdasági Zrt. kezelésében vannak és egészen idáig állami tulajdonban voltak.

Simicska Lajos egy sárvári lovarda átadóján, tavaly szeptemberben
Hegedűs Márta / Magyar Nemzet

Az országgyűlés - a kormány javaslatára - néhány hónappal ezelőtt döntött arról, hogy eladja azokat az állami tulajdonú földeket, amelyeket korábban éppen ők adtak tartós bérletbe, komoly felháborodást okozva. A földek azonban 50 évig a bérlők kezelésében maradnak, hiszen ilyen hosszú időre szólnak a földbérleti szerződések.

Novemberben el is indultak az árverések, szinte jelképszerűen a Fidesszel az év elején összeveszett Simicska Lajos Tömeges lemondás Simicska médiabirodalmában 2015. February 06. 14:08 érdekeltségeivel kezdve. Simicska Vas megyei birodalmáról itt írtunk Nagyon szereti Sárvárt! Simicska Lajos Vas megyei birodalma 2015. March 14. 18:26 , bemutatva, hogy a Mezort Zrt-hez több Vas megyei cég is tartozik, köztük a Sárvári Mezőgazdasági Zrt. is.

Október közepén írtunk arról A kegyvesztett Simicska Lajos Szombathely környéki földjeit is árverezi az állam 2015. October 16. 18:42 , hogy Simicska földjeivel kezdik az árveréseket, november közepén pedig arról, hogy kevés a jelentkező Alapáron kerülnek magánkézbe az állami földek - mi lesz Simicska hektárjaival? 2015. November 16. 19:02 , és kikiáltási áron, vagyis olcsón vehetik meg a vevők az állami földeket.

Most a Hír TV megtalálta azt a német állampolgárt, aki 430 millióért vette meg a 230 hektárnyi mezőgazdasági területet, amit eddig a Sárvári Mezőgazdasági Zrt. kezelt.

Az Orbán-kormány és a Fidesz korábban hangosan tiltakozott a hazai termőföldek külföldi tulajdonba kerülése ellen, most mégis ők tették lehetővé ezt. A Hír TV tudósítása szerint több mint 200 külföldi szerezhet magyarországi termőföldet, mert ők is megfelelnek a kormány által megváltoztatott, új földforgalmi törvény előírásainak.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet