Újra látni munkásokat a régóta húzódó Nárai-Brenner körforgalom építésénél

Ilyen nehéz időkben a kis jónak is örülni kell. Az építkezést egyébként egy nagyobb pályázat keretéből oldja meg a város.

Szombathelyen a Brenner Tóbiás körút és a Nárai út kereszteződésébe tervezett körforgalom is megjárta már a maga kálváriáját. Ahogy október elején megírtuk, Már épülnie kellene a körforgalomnak Szombathely egyik problémás kereszteződésében, de ennek nyoma sincs 2020. October 06. 19:21 akkor már rég épülnie kellett volna, ám munkának nyoma nem volt.

A kép készülésekor papíron már zajlott az építkezés
Kiss Tamás

Aztán rá két hétre Csendben elkezdték építeni a Brenner Tóbiás körút és Nárai utca kereszteződésében a körforgalmat 2020. October 20. 18:54 , láss csodát, megjelentek a forgalomirányító táblák és a munkagépek. Késve ugyan, de elkezdték építeni a körforgalmat.

Az építkezést egyébként egy nagyobb pályázat keretéből oldja meg a város, mely elsősorban Szombathely kerékpárútjainak fejlesztésére irányul. Az erről szóló projektnyitó ünnepségen Most már talán tényleg elkezdik építeni a szombathelyi kerékpárutakat 2020. July 14. 14:15 tavaly nyáron még egy ütemtervet is kaptunk. Ez alapján írtuk, hogy késve kezdték meg az építkezést.

Kerékpáros fejlesztés ütemterv
szombathelyi önkormányzat

Az eredeti terv szerint ugyanis már 2020. november közepére el kellett volna készülnie a műtárgynak, de úgy voltunk vele, jobb később, mint soha.

Egy hete viszont arra hívta fel a figyelmünket egyik olvasónk, hogy megint leállt az építkezés.

Megkérdeztük a szombathelyi önkormányzatot, hogy valóban így van-e, és ha igen, mi ennek az oka?

Válaszukban közölték, hogy a kivitelező Strabag Általános Építő Kft. tájékoztatása szerint a munka decemberben az ünnepi időszak és a januári télies időjárás alatt ideiglenesen szünetelt.

A cég hozzátette, hogy jelenleg is hátravannak még olyan munkálatok (szegélyezés, betonozás, aszfaltozás stb.), melyeket csak a télies időjárás után tudnak elvégezni. Addig a forgalomkorlátozások is érvényben maradnak.

Körforgalom a Bagolyvárnál 2021-01-27
Január 27-én viszont már láttunk munkásokat és munkagépeket is a helyszínen
Kiss Tamás

Habár a kivitelező válasza szerint akár február végéig is szünetelhetett volna az építkezés, szerdán kellemes csalódásként tapasztaltuk a helyszínen, hogy elég volt egy kis jó idő, és már folytatták is a körforgalom kialakítását.

Körforgalom a Bagolyvárnál 2021-01-27
Január 27-én viszont már láttunk munkásokat és munkagépeket is a helyszínen
Kiss Tamás

"A megkötött vállalkozási szerződés alapján a kivitelezés befejezésére vonatkozó határidő nem változott, az továbbra is 2021. május hónap" - közölte lapunkkal a polgármesteri hivatal.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Már épülnie kellene a körforgalomnak Szombathely egyik problémás kereszteződésében, de ennek nyoma sincs

Az eredeti tervek szerint november közepére el kellene készülnie a körforgalomnak a Bagolyvárnál.

Most már talán tényleg elkezdik építeni a szombathelyi kerékpárutakat

Tizenhárom szakasz és két csomópont fejlesztése valósul meg, már a tervrajzok és az ütemterv is nyilvánosak.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet