Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Ennyi megy az újabb TOP-pénzekből Vas megye északi és déli részére

Újabb sajtótájékoztatón jártunk. Újabb részleteket tudunk.

Folytatódott az úgynevezett TOP Plusz Vas megyei bemutatása. Pénteken tartottak sajtótájékoztatót a megyeházán, amin részt vett Majthényi László a Vas megyei Önkormányzat elnöke, Kondora Bálint a megyei önkormányzat alelnöke, Balázsy Péter főjegyző, továbbá Ágh Péter és V. Németh Zsolt Vas megyei országgyűlési képviselők.

A TOP (Térségi Operatív Program) programról már korábban írtuk részletesen 45 milliárd forint uniós támogatás érkezik Vas megyébe a következő hét évben 2021. November 19. 13:18 , a TOP Plusz gyakorlatilag ennek a folyatása. A TOP elsősorban az önkormányzatoknak szól és infrastrukturális, gazdaságfejlesztési terveket támogat.

Balázsy Péter, V. Németh Zsolt, Majtényi László, Ágh Péter és Kondora Bálint
Horváth Zsolt

A TOP programok egy részének lebonyolítását a kormány a megyei önkormányzatokra bízta. A program keretében a megyét négy részre osztották.

A TOP program Vas megyében

Egy korábbi cikkünkben 45 milliárd forint uniós támogatás érkezik Vas megyébe a következő hét évben 2021. November 19. 13:18 már beszámoltunk róla, hogy Vas megye 45 milliárd forinttal számolhat, amelyben Szombathely Megyei Jogú Város 13,4 milliárd forintból, míg a vonzáskörzete 4,8 milliárd forintból gazdálkodhat.

A pénteki sajtótájékoztatón a program további összegek elosztásáról szólt.

Így oszlanak el a további összegek:

 • Északi gazdasági-, gyógy- és kulturális turisztikai övezet 12,8 milliárd forint (28,4%), 63 település
 • Dél-Vas megye aprófalvas, természeti-táji erőforrásokban gazdag térségei 11,4 milliárd forint (25,4%), 107 település
 • A Top Plusz program felhívásai és Vas megyei keretösszegei
  Vas Megyei Közgyűlés

  V. Németh Zsolt azt méltatta, hogy milyen korán elindultak a pályázati kiírások, hiszen ennek gazdaságélénkítő hatása is van. A politikus azt is kiemelte, hogy a megyei önkormányzat jól vizsgázott, hiszen szerinte nagy az elégedettség a lakosság körében.

  Ágh Péter kiemelte, hogy a Magyar Falu Program által érkezett forrásokat a magyar kormány biztosítja, míg a TOP Program uniós forrásból történik, ezért jól kiegészítik egymást.

  Újabb források érkeznek a program keretében

  A TOP Plusz Program keretében országosan további 63 milliárd forint áll rendelkezésre, a felhívás várhatóan idén megjelenik. Kondora Bálint elmondta, hogy Vas megye ebből a forrásból is jelentős támogatásra számíthat. Majthényi hozzátette, hogy a jövőben további programok várhatóak.

  Kedves Olvasó!

  Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Gazdaság