Fordulópontjához közelít az ukrán háború, az oroszok Kijev ostromára készülhetnek

A lakosság egy része a bombázott városokban rekedt.

Ukrajna a háború fordulópontjához érkezett, úgy tűnik, hogy az oroszok csapatösszevonásokat végeznek Kijev ostromához – jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök.

A Reuters hírügynökség beszámolója szerint az ukrán elnök több beszédet is mondott a népéhez, többek között azt hangsúlyozva, hogy „lehetetlen megmondani, hogy hány nap van még előttünk, hogy felszabadítjuk Ukrajnát, de meg tudjuk tenni. Haladunk a céljaink és a győzelem felé”.

Kijevben már most tömegek élnek a metróállomásokon
Unian.info

Közben az orosz csapatok pénteken is folyamatosan támadták az ukrán városokat. A bombázások a legjelentősebb európai háborús eseménnyé nőtték ki magukat a második világháború óta.

Nyugati műholdfelvételek szerint az orosz hadsereg közeledik az ukrán fővároshoz, miközben folyamatosan tüzérségi tűz alatt tartja a várost.

Eddig kétmillió ember menekült el Ukrajnából, és sok ezren rekedtek az ostromlott városokban.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Terror