Rögtön első versenyén dobogóra állhatott a fiatal szombathelyi kick-boxos

A bírók külön kiemelték Djordjevic Verko precíz, pontos technikai felkészültségét és tudását.

Hétvégén rendezték meg Orosházán a formagyakorlat utánpótlás magyar bajnokságot, mely az augusztusi utánpótlás Európa-bajnokságra is kvalifikálja a kategóriák győzteseit. Idén összesen 101 nevezés érkezett, ami több mint duplája a tavalyinak, és a színvonal is egyre jobban közelíti a nemzetközi szintet – mondta lapunknak Kovács Gábor, az Agrobio Classic Kick-box és Box Sport Club edőzje.

A versenyen 11 egyesület 47 versenyzője lépett tatamira, és a kick-boxosok mellett más küzdősportokból is voltak résztvevők. A nagy létszám miatt a bajnokság 11-kor kezdődött, és délután 5 óra után ért csak véget – közölte a kick-box.hu-val Gasparik Róbert, a bajnokság főbírója.

„Nálunk még mindig gyerekcipőben jár ez a szakág, de jelentős fejlődés tapasztalható a gyerekektől a juniorokig mindenhol, és azt gondolom, hogy ha ilyen létszámok lesznek a következő években is, akkor van rá esély, hogy utolérjük a nemzetközi szintet” – tette hozzá Gasparik.

Az Agrobio Classic Kick-box és Box Club részéről egy utánpótlás korú versenyző, Djordjevic Verko indult a versenyen, older kadet korcsoportban, formagyakorlatban és zenés formagyakorlatban. Verko felkészülését Mayer Gábor vezetőedző segítette. A versenyre Kovács Gábor, a klub óvodás- és hobbi csoportjának edzője kísérte el.

Agrobio Classic Kick-box és Box Sport Club

Pusztakezes, zenés formagyakorlatban Djordjevic Verko a 3. helyet szerezte meg, így egy bronzéremmel térhetett haza. Verkónak ez volt az első kick-box formagyakorlat versenye, korábban karate sportágban mutatta meg tehetségét. A bírók külön kiemelték precíz, pontos technikai felkészültségét és tudását.

„Az Agrobio Classic Kick-box és Box Clubnak is ez az első sikere kick-box formagyakorlat versenyen. Versenyzőink eddig még nem vettek részt formagyakorlat versenyeken. Főként pointfighting, light-contact és kick-light szabályrendszerekben indultak sportolóink” – mondta Kovács Gábor.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport