Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gyom és parlagfű borította be a szombathelyi Tinódi utcát

Olvasónk levele alapján utánajártunk, ki a felelős a terület elhanyagolásáért.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

"Szombathely Tinódi utca lakópark a fényképeken. Tele allergén növényekkel, a járda már helyenként alig járható. Lehet valamit tenni?" - kérdezi levelében olvasónk.

Olvasó
A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A képeket megnézve tényleg gazos az utca, tele van gyomnövényekkel. De első látásra nem egyértelmű, ki ezért a felelős.

Másfél hete közöltük egy másik olvasónk levelét Olvasónk zöld Szombathelyt szeretne, de kicsit másképp August 24. 07:27 , amiben a járda repedéseiből kinőtt gyomról, elhanyagolt virágágyásokról írt.

Olvasó

Nem sokkal később azonban kiderült, hogy nem minden esetben az önkormányzat a felelős az elhanyagoltságért. Horváth Soma alpolgármestert kerestük meg, aki elmondta, egy 2012-es önkormányzati rendelet szerint a magánkézben lévő ingatlanok esetében a tulajdonos vagy a terület bérlője, használója, kezelője köteles gondoskodni a gyomtalanításról, a terület tisztán tartásáról.

A magánterületeken az önkormányzatnak nincs lehetősége beavatkozni - mondta az alpolgármester.

Olvasó

A Tinódi utca ügyében ismét megkerestük az önkormányzatot. Megtudtuk, hogy a hivatal megnézte a területet, de kiderült, az tényleg magánkézben van. Az utca egy részében már áll egy nagy társasház, de a lakások még üresek, az utca túloldalán pedig tábla hirdet egy új társasházat.

A mára gazzal és allergén növényekkel benőtt területet az építkezések céljából vásárolta meg a vállalkozó, így ő a felelős annak tisztán tartásáért is.

Az önkormányzatnak annyi a lehetősége, hogy a gyomtalanításra és a takarításra felhívja a tulajdonos figyelmét.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jelentem

Hirdetés