Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Gyom és parlagfű borította be a szombathelyi Tinódi utcát

Olvasónk levele alapján utánajártunk, ki a felelős a terület elhanyagolásáért.

"Szombathely Tinódi utca lakópark a fényképeken. Tele allergén növényekkel, a járda már helyenként alig járható. Lehet valamit tenni?" - kérdezi levelében olvasónk.

Olvasó

A képeket megnézve tényleg gazos az utca, tele van gyomnövényekkel. De első látásra nem egyértelmű, ki ezért a felelős.

Másfél hete közöltük egy másik olvasónk levelét Olvasónk zöld Szombathelyt szeretne, de kicsit másképp 2020. August 24. 07:27 , amiben a járda repedéseiből kinőtt gyomról, elhanyagolt virágágyásokról írt.

Olvasó

Nem sokkal később azonban kiderült, hogy nem minden esetben az önkormányzat a felelős az elhanyagoltságért. Horváth Soma alpolgármestert kerestük meg, aki elmondta, egy 2012-es önkormányzati rendelet szerint a magánkézben lévő ingatlanok esetében a tulajdonos vagy a terület bérlője, használója, kezelője köteles gondoskodni a gyomtalanításról, a terület tisztán tartásáról.

A magánterületeken az önkormányzatnak nincs lehetősége beavatkozni - mondta az alpolgármester.

Olvasó

A Tinódi utca ügyében ismét megkerestük az önkormányzatot. Megtudtuk, hogy a hivatal megnézte a területet, de kiderült, az tényleg magánkézben van. Az utca egy részében már áll egy nagy társasház, de a lakások még üresek, az utca túloldalán pedig tábla hirdet egy új társasházat.

A mára gazzal és allergén növényekkel benőtt területet az építkezések céljából vásárolta meg a vállalkozó, így ő a felelős annak tisztán tartásáért is.

Az önkormányzatnak annyi a lehetősége, hogy a gyomtalanításra és a takarításra felhívja a tulajdonos figyelmét.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem

Tovább az oldalra