Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Merő gaz és omladozik – így néz ki a lépcső a Haladás stadion mögötti hídnál

A Bartók Béla körúton lévő híd négy fel- és lejárója elég lehangoló képet fest Szombathelyről. Van, amelyik a semmibe vezet, egyiket szinte teljesen benőtték a növények, a másik kisebb ráncfelvarrást kapott, a negyediket pedig patentül felújították. Hogy is van ez?

Olvasónk hívta fel figyelmünket néhány napja arra, hogy milyen áldatlan állapotok uralkodnak a Haladás Sportcsarnok gazdasági bejárata melletti, Perint patak és Bartók Béla körút találkozásánál található lépcsőnél. Fotókat is küldött, amik bizony önmagukért beszélnek, de szerettük volna saját szemünkkel is látni a helyzetet, ezért kimentünk mi is.

Mészáros D. Zsolt
Mészáros D. Zsolt

A Bartók körút nagy forgalma miatt az autóbusszal és gyalog közlekedőknek ezt a lépcsőt rendszeresen használni kell. Ma egy idős néni szeretett volna 'kapaszkodni' a lépcső korlátjában, de mint azt Ön is látja, a történelmi időkből ott maradt diófa ezt megakadályozta. A lépcső melletti, kerékpár le- és feltolást segítő kikövezett rész is használhatatlan!

– írta olvasónk. A helyzet pedig tényleg gyalázatos: omladozik a lépcső és csupa gaz az egész.

Mészáros D. Zsolt

Na, de ugye a hídnak négy fel- és lejárata van. A pláne az egész történetben az, hogy az olvasói levél tárgyával szembeni lépcső az út túloldalán gyönyörűen fel van újítva. Bár ennek elkészülte sem ment éppen zökkenőmentesen, hiszen még szeptemberben, ugyancsak egy olvasói levél kapcsán írtuk , hogy hetek, vagy talán hónapok óta félkészen állt a sokak által használt lépcső.

Mészáros D. Zsolt

A harmadik lépcső, ami a Kenderesi utcai Sporttelep füves pályáihoz vezet le, nem kapott olyan pofás ráncfelvarrást, mint az előbbi. Itt csak foltozgattak és szépen kijavították a hibákat. Így bár esztétikailag akadnak problémák, de legalább használható. Plusz pont viszont, hogy még a gazoktól is megszabadultak.

Mészáros D. Zsolt

A java azonban csak most jön. A negyedik lépcső, ami a sportteleppel szemben, az út túloldalán található, tulajdonképpen a nagy semmibe vezet – talán ezért is ez van a legrosszabb állapotban. A telegraffitizett hídpillérhez vezet, így valószínűleg néhány fiatalon kívül nem is nagyon használja senki, de veszélyesnek azért elég veszélyes.

Mészáros D. Zsolt
Mészáros D. Zsolt

És ha már ott voltunk és láttuk ezt is a saját szemünkkel, nem mehetünk el szó nélkül a bicikliút és a sétány gyalázatos állapota mellett sem.

Lépcső a stadion mellett
Még több képért kattints!
Mészáros D. Zsolt

Kérem segítségét és remélve, ha a képeket az 'illetékesek' meglátják, akkor egy kis odafigyeléssel és némi munkával talán rendeltetésszerűen lehet használni a lépcsőt

– zárta mondandóját olvasónk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem

Tovább az oldalra