Gáz van, vagy büdös?

Buta és tudatlan Brüsszel, és ez most bebizonyosodott számomra. Még annyira sem tájékozott, mint Mari néni a piacon a gomolyatúrós bödön mögött. Talán, még ő is tudja, hogy a kamra kulcsa a Lázárnál van.

Történt ugyanis a buta Európában, annak is Brüsszelében, hogy a szemüveges, és idegen szívű bürokraták nem hajlandók befogadni a magyar számlákat, mert közel ezer milliárd szétosztása nekik gyanús. Még mielőtt valaki azt hinné, hogy csupa Sherlock Holmes lát át a magyar szitán, lehűtöm a kedélyeket, ők csak azokra a címekre, nevekre, intézményekre kíváncsiak, akik szétosztják az európai polgárok adójából beszedett pénzt. Hülyék ezek, mondtam én.

A bibi az volt ebben a piszlicsáré történetben, hogy megszűnt közel fél éve az NFÜ, ami Brüsszel felé is megnevezett intézmény volt az EU-s pénzek szétosztására vonatkozóan. Az ok nem érdekes, Lázárnak kellett az egész cucc, gondoljunk bele, még az is fájt neki, hogy a norvégok nem az ő és pártja számlájára utalják a dellát.

Ha lett volna egy tapasztalt talpnyaló a minisztériumban, és beleírta volna szép kék tintával a blankettára az NFÜ helyére Lázár nevét, talán simán átcsúszott volna. Mondtam, hülyék ezek a brüsszeliek. De hát nem volt ott semmi, csak a nagy magyar valóság, annak kilenc luku szellemi hídjával, vagyis mindenki tudta, hogy Lázáré lett az összes Európából lehúzható pénz, nincs is ezzel semmi baj, hisz így ő személyesen egyre többet ér.

Sajnos, a szóbeszéd nem jelent meg az európai vezetők tudati síkján, vagyis fogalmuk sincs, ki lehet ez az ember, nem is érdekli őket, de az még a magyaroknak sem fog menni, hogy nem töltik ki rendesen a rublikákat. Az angolok is azt hitték, hogy nem fognak a bürokraták a pudingba fingani, majd gyorsan józanodtak, kellett nekik is a lé.

Nálunk kicsit ciki ez a formalitás, hisz mi már megszoktuk, hogy Felcsút a központ, nem Budapest, és igazán tájékozódhatnának egy európai tagállam belső szellemi élete iránt, amiben megszokott gyakorlat nagyobb pénztartalékok állami lenyúlása. Mondom, hülyék ezek az eusok, nem értik a közgazdaságtant, amiben Matolcsy kamatot vág, Lázár meg összegyűjti a resztlit.

A resztli egyébként olyan sok, ezer milliárd, hogy azonnal megérezné Magyarország, ezt még a legkisebb fiúból kibújó vezér sem akarhatja a várában. Vajon, mit fognak kitalálni a nemzeti érzelmű magyarok? Fogalmam sincs, rendelkeznek e olyan cég nevével, aminek bizalommal átadhatják a milliárdokat? Van-e körülöttük tehetséges vállalkozó? Fogorvos? Futballista? Feleség komondorral?

Na, félre a tréfát, hát bebaszna az országnak, ha ezek nem rabolhatnak nyugodtan tovább, mert akkor még rosszabb lenne nekünk. Egyrészről mindig jut valami a kutyáknak a morzsákból, épül óvoda, játszótér, sportkomplexum, másrészről, ahogy az étvágyukat ismerem, beszednék tőlünk, zemberektől a kimaradt ezer milliárdot.

Vagyis itt az ideje, hogy a magyar titkosszolgálat tegyen valamit a hazájáért. Lázár nevét valami pozitív kampánnyal kéne a bürokraták fejébe sulykolni, hogy fölfogják, hozzá megy minden, ő szuper! Mi ezzel a baj? Leverjem a szemüveged öltönyös geci?!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény