Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A kamara határozott kiállása miatt vehet részt Szombathely a Nyugat-Dunántúl gazdasági újraindításának tervezésében

Az ellenzéki vezetésű városokat nem hívták meg a programba, de a második vonalból részt vehetnek benne.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A szombathelyi önkormányzatot nem hívták meg a Nyugat-Dunántúl gazdasági újraindítását célzó állami programba – írtuk a múlt héten. A szombathelyi önkormányzatot nem hívták meg a Nyugat-Dunántúl gazdasági újraindítását célzó állami programba May 08. 18:30

Stratégiai program, ellenzéki vezetésű városok nélkül?

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A kormány öt gazdasági övezetet jelölt ki, azzal a céllal, hogy ezek az övezetek saját gazdaságfejlesztő programot dolgozzanak ki, majd ezek összesítésével országos stratégiát alkossanak meg.

Ráadásul egyszerre két programról van szó, az egyik a gazdaság járvány utáni újraindításáról szól, a másik tíz évre határozza meg a fejlesztés fő irányvonalait.

Pixabay.com

A gazdasági övezetekben egy-egy egyetemet bízott meg a kormány a programok kidolgozásával, és az ehhez szükséges információk, tervek, javaslatok összegyűjtésével. A Nyugat-Dunántúlon a győri Széchenyi Egyetem kapta ezt a feladatot, az egyetem össze is hívta a térség gazdasági kamaráit, egyetemeit, a megyei önkormányzatokat, és több városi önkormányzatot is. Viszont, mint írtuk, A szombathelyi önkormányzatot nem hívták meg a Nyugat-Dunántúl gazdasági újraindítását célzó állami programba May 08. 18:30 egyetlen ellenzéki vezetésű város sem kapott meghívót a programba.

Az egyetem ezt kérésünkre azzal indokolta, hogy azokat a szervezeteket keresték meg, akikkel korábban is voltak kapcsolataik, Szombathely önkormányzata pedig a kamarán és az ELTE SEK-en keresztül juttathatja el a javaslatait.

A kamara fontosnak tartotta Szombathely részvételét

Nemrég a Vas megyei Kereskedelmi és Iparkamarától értesültünk arról, hogy már volt is egyeztetés a gazdasági programról, ezen a Vas megyei és a Győr-Moson-Sopron megyei kamara, az ELTE-SEK, a Pécsi Tudományegyetem és a szombathelyi önkormányzat küldöttei is jelen voltak. A házigazda a két kamara és a Széchenyi egyetem kancellárja volt.

Bokányi Adrienn, a szombathelyi önkormányzat tanácsnoka lapunknak azt mondta, a Vas megyei Kereskedelmi és Iparkamara állt ki határozottan a szombathelyi önkormányzat részvétele mellett, azzal, hogy az önkormányzat részvétele nélkül nem lehet valódi programot összeállítani.

A tanácsnok hozzátette, a győri, első körös megbeszélés után a Vas megyei önkormányzat, a kamara és az ELTE SEK is megkereste a szombathelyi városvezetést, és meghívták a program előkészítésébe.

Bokányi Adrienn elmondta, a szombathelyi városvezetés két projektet javasolt a múlt heti megbeszélésen. Az első egy regionális digitális program kidolgozása, ez a gyártás, az egészségügy, az okosváros területén is használható. A másik program a szombathelyi szállodaépítés, erről nemrég írtunk Ez épülne a szombathelyi Csónakázótó mellé: szálloda négy évszakos külső medencével, lovascentrum, műjégpálya nyáron is May 20. 07:50 a Csónakázótó melletti rekreációs övezetkapcsán.

A tanácsnok hozzátette, május 30-ig kell a rövidtávú, a gazdaságot újraindító programot kidolgozni. Majd augusztus 20-ig kell összeállítani a hosszútávú, stratégiai gazdaságfejlesztő programot. Bokányi Adrienn megjegyezte, remélik, hogy a szombathelyi önkormányzat a további megbeszélésekre is hivatalos lesz.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gazdaság

Hirdetés