Olvasónk és munkatársunk is gázszagot érez a szombathelyi Kodály Zoltán utcában, de a mérések szerint nincs gáz

Egy munkagödör is található a közelben, de annak elvileg semmi köze hozzá.

Olvasónk nemrég jelezte, hogy a Kodály Zoltán utcai közműhíd mellett már hónapok óta kiástak egy munkagödröt, és bár a körbekerítését szolgáló szalagot rendszeresen cserélik és javítják, a gödröt nem temetik be.

Emellett pedig

megszokottá vált a gázszag a híd melletti lépcsőn.

Annak, hogy egy munkagödör kicsit több ideig marad betemetetlen, mint azt várnánk, számos oka lehet. Hiszen egy feltárt hibát egyáltalán nem biztos, hogy azonnal el lehet hárítani. Alkatrészhiány, közbeszerzés, de egy engedélyeztetés is kitolhatja a munka befejezésének idejét, sőt, az időjárás is lehetetlenné teheti a megfelelő technológia alkalmazását.

Az olvasónk által jelzett gázszag azonban felkeltette érdeklődésünket, ezért munkatársunk is megnézte és megszagolta a helyszínt.

Valóban érezni a jellegzetes gázszagot, igaz, az nem egyértelmű, hogy a gödör felől jön.

Nyugat.hu

Mivel munkatársunk szaglása nem kellően reprezentatív vagy kifinomult, így először az önkormányzathoz fordultunk, hogy segítsen megnevezni a gödör tulajdonosát.

A válaszuk szerint az MVM Égáz-Dégáz Földgázszolgáltató Zrt. a város megkeresésére először is ellenőrizte a helyszínt, ám nem tapasztaltak gázszivárgást.

Kiemelték, hogy a munkagödör környékén folyamatosan ellenőriznek, és szivárgás esetén a szükséges intézkedéseket is természetesen megteszik.

A munkagödör egyébként a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft.-hez tartozik.

Ők azt mondják, hogy "a Kodály Zoltán utca déli, Perint-híd melletti távhővezetéki főelosztó aknája jelenleg munkaterület. A feltárást az akna lebúvó nyílásának felszabadítása tette szükségessé. A végleges betonozási és tereprendezési munkálatok befejezésének várható időpontja 2023. március 31. A munkálatokban gázvezeték nyomvonal nem érintett."

Azaz feltehetően

a munkagödörnek semmi köze a vélt gázszaghoz, de a mérések szerint sincsen szivárgás.

Nyugat.hu

A híd egyébként nagyon rossz és egyre rosszabb állapotban van, de mivel közműveket is futtatnak benne, a felújítása hatalmas kiadás lesz. A híd alatt viszont találtunk egy zárt teret, ahová egy rácsos "ablakon" át bárki benézhet. Itt a fényviszonyok miatt csak annyi látszik, hogy törmelékkel és szeméttel van tele. Akár innen is érkezhet a gázszagra hasonlító buké.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet