Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Négyszeres a túljelentkezés a szombathelyi gépészmérnök-képzésre

219 jelentkező volt a megadott határidőig, ez a szám az egyetemet is meglepte.
A meghirdettet ötven helyre 219-en jelentkeztek, Németh István dékánhelyettes az MTI-nek azt mondta, ezzel beigazolódott a képzés létjogosultsága.

A Nyugat-magyarországi Egyetem természettudományi és műszaki karán ez év őszén indul el először a gépészmérnök-képzés. A képzés duális rendszerű lesz, azaz a hallgatók tanulmányi idejük felét az egyetemen, másik felét a szerződött cégeknél töltik el, így egyszerre szereznek elméleti és gyakorlati ismereteket.

A vállalatok közreműködésének köszönhető az is, hogy a hallgatók a tanulmányi ösztöndíjuk mellett havi 67 ezer forint támogatást is kapnak, és arra is számíthatnak, hogy a diploma megszerzése után könnyen elhelyezkedhetnek majd Szombathelyen.

A gépészmérnök-képzés elindítása egy hosszú folyamat Igen, igen a szombathelyi mérnökképzésre 2014. July 04. 23:00 eredménye, amiben az egyetem, az önkormányzat és a megyében működő ipari cégek vettek részt. A távlati tervekben szerepel a villamosmérnök-képzés és egy közgazdász-képzés elindítása A gépészek mellett közgazdászokkal is erősít az egyetem Szombathelyen 2014. December 18. 15:13 is.

Az önkormányzat hosszú távú terveiben szerepel egy egyetemi városrész kialakítása Megmutatjuk, milyen lesz Szombathely új, egyetemi városrésze 2014. December 19. 15:48 is, ennek első ütemével szeptemberre el kell készülniük, ugyanis ott lesz majd a gépészmérnök-halggatók oktatási bázisa.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Megmutatjuk, milyen lesz Szombathely új, egyetemi városrésze

Az Epcos volt belvárosi területéből lesz új egyetemi központ. Kis időutazásra invitáljuk olvasóinkat.

Igen, igen a szombathelyi mérnökképzésre

Elviekben végre elindulhat a városban a mérnökképzés, nem kell fiataljainknak más megyeszékhelyre zarándokolni egy használható gépész diplomáért.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra