Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Igen, igen a szombathelyi mérnökképzésre

A lényeg egy mondatban: a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság igennel szavazott a SEK mérnökképzésére.

Aki nem hiszi, pillanatok alatt utánajárhat, hiszen a a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB) honlapjának „gyorslistáján” már ott szerepel az információ: "2014/7/XIV/4 alap indítás Bs1349 NYME gépészmérnöki támogatva". Tehát a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB) pénteki ülésén rábólintott Szombathely egyik nagy vágyára, elviekben végre indulhat a városban mérnökképzés, nem kell fiataljainknak más megyeszékhelyre zarándokolni egy használható gépész diplomáért.

A szombathelyi gépészmérnök-képzés elindításáról egyébként még tavaly írtak alá megállapodást Aláírták a megállapodást a szombathelyi mérnökképzésről 2013. November 22. 17:29 , az aláírók között volt az NYME, a szombathelyi önkormányzat, valamint a térség legnagyobb vállalatainak (BPW Hungária Kft., DELPHI Magyarország Kft., EPCOS Elektronikai Alkatrész Kft., Jabil Circuit Magyarország Kft., LUK Savaria Kft., Opel Szentgotthárd Kft.) küldöttsége. Persze, mindezt akkor bejelentették egy sajtótájékoztatón Hende: A mérnökképzést lehúzta a tehetetlenségi erő gravitációs ereje 2013. November 20. 16:08 is.

Nyugat-magyarországi Egyetem - Savaria Egyetemi Központ
Mészáros Zsolt

A műszaki képzés erősítését a munkaerőpiaci adatokkal indokolták, azzal, hogy a térségben kevés a jól képzett műszaki szakember, márpedig a komoly kommunikációval beharangozott Pannon Mechatronikai és Járműipari Központnak 25 ezer új munkahelyet ígérnek 2020-ig 2013. January 24. 15:53 erre van szüksége. Ez a központ fogja össze Vas és Zala megye nagy ipari cégeit, melyek között többségben vannak a járműipari és gépipari beszállítók.

A mostani akkreditáció az első fontos lépés, mindehhez viszont állami támogatás is kellene, hiszen az egyetem és azon belül a SEK költségvetését is jelentősen csökkentették. Kíváncsian várjuk hát a folytatást!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Nem kapott pénzt a szombathelyi mérnökképzés

600 millióra pályázott a SEK, első körben nem nyertek, de optimisták, és 100 milliónak is örülnek.

Új menetrend, új reklámrendelet, bimbózó kampány

Gyebrovszki azt szeretné, ha Hende felavatná a cipőjét. Olvassa újra közgyűlési tudósításunkat.

Aláírták a megállapodást a szombathelyi mérnökképzésről

A már többször bejelentett tervek szerint 2015-ben indul a gépészmérnökképzés a SEK-en. A városháza közleménye.

Hende: A mérnökképzést lehúzta a tehetetlenségi erő gravitációs ereje

Ha minden a tervek szerint alakul, akkor 2015. szeptember 1-jével kezdik meg az első szombathelyi gépészmérnökök alapképzését.

Csupán 586 gólya jön szeptemberben a SEK-re

Nem lesz Szombathelyen egyetlen szabad bölcsész, sem kommunikáció szakos elsőéves. Visszatérnek viszont a klasszikus tanárszakosok.

25 ezer új munkahelyet ígérnek 2020-ig

Csodaszámok: 1000 milliárd forint termelésnövekedés, 250 milliárdnyi beruházás. Mindez a Szombathely-Szentgotthárd-Zalaegerszeg autóipari centrumban.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra