Gyereksziget, ki a te anyád?

Bakács elvitte a gyerekeit a Gyerekszigetre, ahol sok mindent talált, csak igazi gyerekélményeket nem.

Hajrá, a célország Magyarország! Kiáltottunk fel ki- és bevándorlóként Szabadkán, és megpakoltuk bodzaszörppel a csomagtartót, hogy élve érjük el a pupákokkal a Gyerekszigetet. A fesztiválozás hungarikum, ez meg ingyen van, a csajom kisasolta, Gryllus Vilmos is penget, tehát ott a helyünk.

A vámos nem hitt nekem, szerinte pálinka van az üvegben, de mondtam neki, bazd meg, kóstold meg, nem sajnálom... Bár gyerekekben utazunk, ritkán adunk nekik 45 fokos cuccnál gyöngébbet. Meggondolta magát, pedig mekkora poén lenne, ha lopás után csempészetre adná fejét a bukott celeb, de helyette panaszkodik nekem, hogy nehogy azt higgyem, hogy a béremelésük akkora, amit ígértek nekik, mert trükköznek..., Bólogatok, és tovább kínálom bodzával. A vámos is ember, sőt, olyan is van, aki könyvet írt, például Máté evangelista.

Budapest napsütéses, de a közlekedés durva, az autó üvege mögött csak zombik ülnek. Végre leparkolunk, és elindulunk arrafelé, ahol majd a külföldi juppik fogják nyomatni az arcukat, ha majd kezdődik a nagy Sziget.

(Tisztelem, és szeretem Gerendai Károlyt, talán nem is az ő hibája, hogy ez a Sziget nekem már nem érhető el, nemcsak a hetvenezer forintos beugró miatt, de hát a sör is egy korsóval hétszáz. Enni nem kell, tudom, de fél liter sörrel a hasban nem biztos, hogy elég a pogóhoz. Ha junkie vagy, akkor is kell napi háromezer. Családos embernek, ha nem politikus vagy cimbi, megfizethetetlen, mert a büdös kölkök folyamatosan nyalnak, esznek, isznak valamit. Négy gyerekem van, vagyis már ki se számolom, hogy bevállalható-e Európa legjobb fesztiválja? Tudom, hogy a magyarok jobban teljesítenek, csak nekem nem megy, bocs, lúzer vagyok.)

Azonnal belecsapunk a lecsóba, irány a játszótér, bár ne tettem volna. Ugyanis a programokhoz vállalkozókon keresztül vezetett az út. Kicsi dodzsem, nagy sárkány, egy menet potom hétszáz, vagyis elkezdtem magamban anyázni, vajon ez is a Habony ötlete volt, hogy az ingyenes programok helyén versenyképes fizetős programok köszöntik a családokat? A gyerek még nem sír, csak nyafog, de profi vagyok, azonnal elfordítom fejét semleges irányba, és javasolom, hogy tegyünk egy kört.

Miután leráztuk magunkról különböző cégek csábító kínálatát, - a fagyis képekre azt hazudom, hogy mindegyiknek brokkoli meg zöldborsó íze van - elérkezünk oda, ahol minden ingyen van. Szuper!

Kár, hogy mindenből kettő van, tehát megőrülsz a napon sorban állva a gyerekkel, mire rád mosolyog a szerencse. Legalább szórakoztató az aszalódás. Egy anya a sorban két percenként megkérdezi, ők kerülnek-e sorra, és a folyamatos nemekkel arányosan nő benne a feszültség. Hátrébb valaki amiatt aggódik, hogy hol vannak annak a pici gyereknek a szülei, és amikor fel akarja venni, alig tudja kimagyarázni a csocsó mögül kiugró szülőnek, hogy mindez félreértés volt.

A hatalmas csúszdákat kihagyjuk, mert a figyelmeztetés a táblákon kivételesen igazat mond, tűzforróak. Jó minőségű alumínium, látszik rajta, hetven fokon sem olvad meg. Kár, hogy nem lehet nyáron arra használni, amire való. Gondolom, télen jeges. De ott az ősz, meg a tavasz, majd várunk erre is.

Amit el kell ismernem, tisztelet a legkisebb magyaroknak, rendkívül fegyelmezetten tűrik a várakozást. Nem tudom eldönteni, ez a polgári türelem vagy a birkák békessége, nem érdekes, kiadom a jelszót: indulás haza, ami nem tudom merre van, de biztos, nem a Hajógyári Szigeten.

Költői kérdés háborog bennem: Gyereksziget, ki a te anyád? Az biztos, hogy az apa figurája mögött szőrös tökű vállalkozók lapulnak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény

Tovább az oldalra