Újabb gyermekorvos érkezik Sárvárra - Folytatódik a praxisok keringője

Így viszont Bükön nem lesz gyermekorvos.

Távozik Bükről dr. Izer Ildikó gyermekorvos, és Sárváron dolgozik majd - jelezte olvasónk, aki a gyermekorvos nyilatkozatát is elküldte nekünk.

Ebből kiderül, hogy dr. Izer Ildikó hivatalosan december 31-ig marad, majd 2024. június 30-ig helyettesítőként dolgozik Bükön. Azt ígérte, hogy ő és a városvezetés közösen dolgoznak azon, hogy megtalálják a legjobb megoldást.

Bükön egy gyermekorvosi körzet van, ami azt jelenti, hogy ha nem sikerül nyár elejéig pótolni dr. Izer Ildikót, akkor nem lesz gyermekorvos a kisvárosban.

Sárvár fellélegezhet

Sárváron viszont megoldódni látszik a probléma. Szeptember végén írtuk Veszélyben a gyermekek orvosi ellátása Sárváron 2023. September 29. 06:03 , hogy veszélyben a sárvári gyerekek ellátása, mivel a város harmadik gyermekorvosa is felmondta a feladatellátási szerződését. Akkor úgy tűnt, hogy a három sárvári gyermekorvosi körzet egyikében sem lesz orvos.

Aztán dr. Palatka György gyermekorvos bejelentette, hogy 2024. április 30-tól Sárváron praktizál, most pedig június végén pedig dr. Izer Ildikó érkezik a városba.

Dr. Palatka György távozásával viszont Szombathelyen, a Váci úti rendelőben lesz eggyel kevesebb háziorvos. Amikor erre rákérdeztünk a szombathelyi, egészségügyért is felelős alpolgármesternél, László Győző azt mondta, mindenhol nehéz gyermekorvost szerezni, így Szombathelyen is. Hozzátette, ha kell, az önkormányzat veszi kezébe az ügyet, de az biztos, hogy nem maradnak ellátás nélkül a gyerekek.

Tehát azzal, hogy Sárvárra két gyermekorvos érkezik, Bükön és Szombathelyen lesz kevés az orvos. Úgy tűnik, folytatódik a praxisok keringője.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet