Négy polgármesterjelölt is lesz Győrben, kettő az egyik oldalon, kettő a másikon

Nem túl esélyes az összefogásosdi a Duna és a Rába városában.

Január végén derült ki, hogy Glázer Tímea személyében új polgármesterjelöltje lesz Győrnek. A 24.hu írt róla, hogy a DK elindítja a polgármesteri székért a jelenlegi önkormányzati képviselőt.

A lap most interjút is készített Glázerrel, aki 2019-ben az összefogás jelöltjeként veszített a szexbotrányba keveredett Borkai Zsolt (Fidesz) ellen. Borkai később lemondott, az időközi választáson Dézsi Csaba (Fidesz) győzött.

A győri városháza
Foprrás: tripadvisor.co.hu

Glázer most az ellenzéki összefogás, a közös polgármesterjelölt és az előválasztás mellett tette le a voksát.

Győrben ugyanis van már egy ellenzéki polgármesterjelölt. Pintér Bence újságíró tavaly szeptemberben jelentette be Győri újságíró indul polgármesterjelöltként Borkai Zsolt és Dézsi Csaba ellen 2023. September 06. 15:54 indulását a győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület jelölésével.

Kétszer kettő az négy

Pintér korábban az azóta megszűnt Azonnali.hu munkatársa volt, most az ugytudjuk.hu győri újságírója. Az LMP és a Momentum már bejelentette, hogy Pintért támogatják, ám a DK nem volt hajlandó beállni mögé, hanem saját jelöltet indítanak.

Pintér nem fogadja el az előválasztást, így ha a DK ragaszkodik Glázer indulásához, akkor két jelöltet indít az ellenzék a polgármesteri székért.

A másik oldalon indul Dézsi Csaba, a jelenlegi polgármester, akit a Fidesz támogat. Viszont függetlenként elindul Újra polgármester lenne Borkai Zsolt - de függetlenként indul 2023. June 09. 14:17 Borkai Zsolt is, aki bízik benne, hogy szexbotrányát elfelejtették már a győriek.

Így négy polgármesterjelölt van elvileg Győrben, igaz, a jelöltállítás márciusban indul, addig sok víz lefolyik még a Rábán és a Dunán is.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet