Gyurcsányt pofán verni nem kunszt

Feri, ha kibírod pár évig a hatalom díszletei és a büfé nélkül, akkor igazi, népéért élő politikussá válhatsz – írja Bakács.

Féltékeny vagyok Gyurcsányra. Bátran állíthatom, hogy a problémamegosztó személyiségek listáján az első helyen áll, jó, ő ezért többet is tett, mint én, aki csak egy rúd szalámit loptam. Soha nem gondoltam volna, ha valaki Arany János nyelvén igazat mond, abból a kurvaország megvetett kurvája lesz. Nem szeretem, ha bármiben is megelőznek, főleg lúzerségben nem.

Most, hogy a szocik is cokit mondtak és fügét mutattak neki, az ellenzéki tömörülés sikeresen az atomjaira esett szét. A jövőben további erősödés várható, Fodor és Shmuck először együtt, majd szétválva sértődik meg, amitől az LMP még messzebb sodródik önmagától, de semmi baj, mert Bokros csapata majd tarolni fog. Vagyis a parlamenti küszöb elérése éppoly áhított céllá válik, mint a magyar focicsapat bejutása a világbajnokság döntőjébe.

Azt is értem, hogy a profi (megélhetési) politikus bízik a nép ostobaságában, és azt reméli, hogy újra beszavazza őt a parlamentbe, hisz sehol máshol nem kapna ekkora jövedelmet munka nélkül. A nép meg kétharmadosan ostoba, és be is voksolja őt a költségtérítéses munkakerülésbe. Még azok a legszebb pillanatok, amikor Kövér pénzzel bünteti őket, ha molinót húzgálnak. A bajusza helyett. Pedig már megérdemelne egy atyai pofont, oly messzire került a demokrácia útvesztőiben. Oké, én értem, hogy Bajnai nem verekszik, de hol van Mesterházyból az angyalföldiek bátorsága? Gyurcsányt pofán verni nem kunszt. Sőt, nem is élvezet, mert már nem fáj neki. Na, emiatt is féltékeny vagyok rá, messzebb ment a Teréz anya projectben, mint én.

Nem sokszor találkoztam vele tévéstúdión kívül, beszéltünk halkan és röviden, de szerintem nem figyelt rám. Én sem szoktam magamra, így nem volt probléma, de mégis az jutott eszembe, amikor lakonikusan kifejtettem neki, hogy csak a szavazás bojkottálása vezethetne a baloldal megerősödéséhez. „Gondolja?”- villogott a szemüvege mögül, de soha nem ismétlek kétszer egy mondatot, így hallgattam. Most meg írom.

Az igaz, hogy sokat tapasztalt a Teréz anya féle kiképzésből, vagyis megalázták mindenféle módon, hátba szúrták a barátai, mémet és böszmét csináltak belőle, - még lábtörlőt is láttam az arcából (igaz, a kereskedő élelmes volt, mert Orbánba is törülhetted a sáros lábad) – de mégis megállt félúton. Ez Őszöd tragédiája. Gyurcsány azzal, hogy parlamentben gondolkodik, elfelejtette a görögöket, akiknek még most is igazuk van, hiába Selmeczi Gabi korunk szóvivője. Kétszer ugyanabba a folyóba nem léphetsz! – és ez annyira igaz, hogy még Gyurcsányra is. A parlamenterek inkább a falra mennek, minthogy mellé üljenek. A tények ezt mutatják.

Még egyszer mondom, Feri, és lassan, hogy én is értsem, ha kibírod pár évig a hatalom díszletei és a büfé nélkül, akkor igazi, népéért élő politikussá válhatsz, ami mögött tömegek menetelnek. Ez lehetne a baloldal megtisztulása, aminek nincs pénztárosa, de van vezetője. Idővel el kell azon gondolkodni, hogy mi a karizmatikusság, és miért kapott belőle az ember? Jelen pillanatban ez kétszázezer embert jelent. Parlamentbe kevés, győzelemhez elegendő. Ahogy egy karizmatikus tudja, hogy a mustármag is kicsi, mégsem probléma neki a világ nagysága.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény

Tovább az oldalra