3 264 611 Ft, 146 támogató. Köszönjük!
Légy része az igazságnak!

Ha azt hitte, nem lesz több Születések fája Szombathelyen, csalódnia kell

A Petőfi-telepiek kettőt is állítottak, az egyiket ráadásul a fideszes képviselő és a polgármester együtt ültette el. Ezt is megértük.

„Ismét eggyel több lett a Születések fáinak száma Szombathelyen” – írtuk Ismét eggyel több lett a Születések fáinak száma Szombathelyen September 20. 19:38 néhány nappal ezelőtt a Csónakázótónál történt ültetésről. Az ünnepségen „kertésznek” állt Nemény András polgármester is, akinek szombat délelőtt megint hasonló feladata akadt.

Születések fája ültetés
Pataki Gergely

Ezúttal ugyanis a Petőfi-telepi városrészen lévők invitálták a helyibélieket és a sajtó képviselőit egy faültetésre. A szervező Petőfi Telepért Egyesület célja ugyanis az volt, hogy ily módon állítson emléket az idén január 1. után született kicsiknek.

Születések fája ültetés
Pataki Gergely

Lakatosné Pintér Katalin elnök elmondta, összesen hét kisgyermek, öt kislány és két kisfiú előtt tisztelegnek ily módon. A szervezők később közölték, fontos, hogy köszönetet mondjanak a kicsiknek, akik itt élnek, és reményeik szerint életben is tartják majd a falut. Merthogy ők Szombathely peremkerületét inkább egy falunak tartják, egy jó és összetartó közösséggel, ami közös erővel akar tenni.

Ágh Ernő és Nemény András ültet

Az esemény két fő vendége Ágh Ernő, a városrész önkormányzati képviselője és Nemény András polgármester volt, akik közösen ültették el Petőfi-telepi Születések fáját. Bár ez elsőre furcsának tűnhet, a legutóbbi szemétszedési akció "Van, amiért érdemes összefogni" - üzeni Illés Károly September 15. 15:31 után már egyáltalán nem voltunk meglepődve, hogy az ellenzéki városvezető és a fideszes önkormányzati képviselő együtt „kertészkedik” .

Születések fája ültetés
Szemétszedés után faültetés - közösen
Pataki Gergely

Ezeket látva a két politikust arról is kérdeztük, a közös ügyek melletti kiállás hozhat-e békét a politizálás szintjén is. A válasz videónkból kiderül.

A program egyébként még egy meglepetést is tartogatott. A Petőfi Telepért Egyesület ugyanis név szerint is köszöntötte a most született kicsiket. Egyrészt egy kisebb ajándékkal, másrészt pedig egy festett fával, ami mostantól a Közösségi házat díszíti majd.

És a szokásos panaszkodás

Ezt követően a helybéliek a különböző problémákkal kezdték el bombázni a polgármestert. Szóba került például a Petőfi-telepi utak állapota, a fák metszése és az is, hogy a lakók nehezen tudnak átkelni a 86-os úton, hogy a buszmegállón keresztül be tudjanak menni a városba.

Többen azt is nehezményezték, hogy a buszok hétköznap sem járnak túl sűrűn, hétvégén pedig egyáltalán nem, ami szintén egy égető probléma. Nemény András egyébként azt ígérte, próbálnak megoldást találni a gondokra.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet