Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Van bankszámlája? Jobb, ha felkészül a banki díjak jelentős emelkedésére!

A banki díjak ugyanis az inflációt követik, az pedig hét éves csúcsot ért el decemberben. De ugyanez a helyzet a biztosításoknál is.

Hamarosan jelentős mértékben emelkedik majd a banki szolgáltatások ára, a hitelintézetek ugyanis az inflációhoz mérten változtatják a bankszámlák díjait - hívta fel a figyelmet a napi.hu . Márpedig decemberben az éves áremelkedés mértéke elérte a 4 százalékot, az átlagos éves infláció pedig a 3,4 százalékot.

A pénzügyi intézmények a legtöbb esetben ezekhez a számokhoz igazítják a szolgáltatások árát, mivel a legtöbb hitelintézetnél az áremelés mértéke az inflációhoz kötött. Tehát amennyivel nőttek az árak tavaly, várhatóan annyival emelik majd a bankok a bankszámla-vezetés, a banki átutalások és más szolgáltatások díjait. A lap számításai szerint mintegy 6 millió embert érinthetnek majd az árváltozások.

De nemcsak a banki díjakat érinti az infláció áremelő hatása, hiszen a biztosítók többsége szintén az inflációt használja alapmutatóként, amikor a következő évi díjat megállapítja. Emelkedhet emiatt egyebek között a vállalati vagyonbiztosítások, az épületbiztosítások és az életbiztosítások díja is. Az MNB adatai szerint a háztartások 80 százaléka szembesülhet az áremeléssel.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság

Tovább az oldalra