Habár veszteséges lett az MNB, Matolcsy fia és barátai jól kerestek rajta

A Magyar Nemzeti Bank több százmilliárd forintos vesztesége ellenére is nyereségesek lettek tavaly a jegybank rendszeres partnerei, például Matolcsy György jegybankelnök fia és baráti köre.

A bank székházát felújító holding több mint 13 milliárdos profitot ért el tavaly, ennek tulajdonosa Somlai Bálint, aki a jegybankelnök fiának, Matolcsy Ádámnak a barátja - hívta fel a figyelmet az RTL.

Matolcsy Ádám másik barátja, Száraz István eközben a jegybank kommunikációs feladatait látja el. Cége, a Frank Digital tavaly gyakorlatilag teljes árbevételét 3,3 milliárd forintot a jegybanktól kapta. Ennek az összegnek 20 százaléka, 718 millió forint volt a nyereség.

A jegybankelnök fia, Matolcsy Ádám cége, a Balaton Bútor az MNB által felújított egykori Postapalota bútorozását végezte, melynek profitja tavaly az előző évi duplája, 300 millió forint lett.

A K-Monitor korrupcióellenes civil szervezet szerint tavaly a jegybank ezeket a költéseket mintegy 400 milliárd forintos veszteség mellett finanszírozta. És kérdés, hogy 2024-ben a költségvetésből fogja-e a kormányzat kompenzálni a jegybankot.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság