Habony Árpi éjjel-nappal

A Hajdú-Puzsér háborúban valószínű, hogy kritikus testvérem vérzik el, ennek ellenére biztos vagyok benne, hogy fontos igazságot mondott ki akkor, amikor a politika elbulvárosodásában látja a magyar demokrácia legnagyobb veszélyét. Ehhez még az sem kell, hogy a média szakmai célkitűzéseit bugyiban turkáló bulvárként határozza meg magát.

Az Indexen, de más vélemény befolyásoló site-on is láttam Habony Árpádról egy fotót, amint egy drága londoni áruház büféjében tömi a fejét. Vagy sétál egy baromi drága táskával a kezében. Vagy átlép egy záróvonalat, úgy, hogy biztonsági övét nem kötötte be. Vagy röhög, vakarja a tökét, csajozik stb. Most lettem ettől kicsit ideges, ezért most írásban ventillálok.

Számomra esztétikailag undorító ez a férfiú, de hát nem vagyok sem nő, sem Kapócs Zsóka, vagyis a (pénzen kívül) nehezen tudom megérteni, mit esznek rajta azok, akik az ágyukba engedik? Igaz, azt se, miért engedik be őt a Parlamentbe, Felcsútra, Amerikába? Talán, mert baromi tehetséges gondolkodó, látnok, elemző, egy biztos, többet ért a pénzhez, mint én. Vajdasági Diogenészként viszont állítom, hogy egyáltalán nem érdekes az ő személye, ahogyan orvosi szempontból is mindegy, hogy a bubópestist melyik patkány okozta. A rendszer termeli ki magából azokat, akiknek bár nincs marsallbot a zsebükben, mégis egy egész ország életét képesek boldogítani-megnyomorítani. L. Simonok, Feketegyörgyök, Kállomisták szépen fejlődnek a nemzeti barackfa alatt, ami annak a reményét is vetítik a fiatalok elé, hogy némi seggnyalás révén hatalomhoz és pénzhez juthatnak.

Hol van a bulvár – mondjuk a londoni Sunra hajazva –, amely nemcsak ostoba kérdéseket és fotókat tud címlapon hozni, hanem némi bizonyítékot is arra vonatkozólag, miért hord celebünk pöttyös tangát a misén? Oké, tudom, hogy nem egyszerű nálunk a helyzet, amikor a médiának kell nyomozni Polt Péterék helyett, amikor a sajtónak kell kiderítenie azt, ami Pintér tábornok feladata lenne. Ráadásul ezeket az oknyomozó anyagokat készítő kollégákat minden esetben jogi úton próbálják meghurcolni, lásd az atlatszo.hu örökös pereit. Tehát megint a rendszer aljasságával állunk szemben, ahol az állam a legfőbb bűnelkövető, és messze van attól, hogy jogkövető magatartásával példát mutasson a zembereknek. Elég, ha csak Ildikó asszonyra és a NAV-ra gondolunk, ami után nehezen érthető, hogy bárki is adót fizessen ügyeskedés nélkül. Ha valaha is lesz még demokrácia Agyarországon, az első feladat lenne nem a politikai uralkodó osztályunk lecserélése, hanem adórendszerünk tisztába tétele. Sajnos, az ellenség által pénzelt civil szférán kivül, ez egyetlen politikai csoportosulásnak sem érdeke.

Visszatérve a politika szappanoperájához, azt látjuk, hogy jobban izgat minket egy Rolex karóra vagy Hende csajozása, mint a földtörvény, vagy az oroszok iránti energetikai elkötelezettség. Az éhező birkák vagy emberek problémája soha nem annyira csillogó, mint az az arany, amit majd egyszer a magyar fociválogatott a nyakába tehet. Orbánék sokkal inkább értenek a magyar néplélekhez,mint a gazdasághoz. Ezt itt a Vajdaságban is érzékelem, ahogy azt is, hogy Gyurcsányék meg soha nem érezték az emberekben azt a lelki bulvárelemet - mindegy, hogy kettős állampolgárságról vagy hitről van szó -, amely nélkül nem őrizhető meg a hatalom hosszú távon.

A habonyizmus tehát nem más, mint a Magyarország nevű villalakók baszkódása a takaró alatt. Néha csók csattan, néha finganak egy öblöset, időnként kiszavaznak valakit, de csak azért, hogy még szilikonosabb Árpi kerüljön a képernyőre, akitől rendesen tudunk hányni, ha túl sűrű volt a körömpörkölt. Másképp, ha nem lehet elkapni ezeket a Habony-féle uracsokat, nem is kéne teret adni nekik. Talán annak örülnek a legjobban, ha a lúzerek irigylik és gyűlölik őket. Holott egy köpetet sem érdemelnek.

Emiatt megfogadom,hogy Árpiról a jövőben egy szót sem írok, akármilyen jó is a segge.

Bakács Tibor

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény

Tovább az oldalra