Háborúpárti Brüsszel, atomháborús fenyegetés – ilyen volt a Békemenet Budapesten

A vártnál több Fidesz-közeli szereplő is válaszolt kérdéseinkre.

Több mint százötvenezren is lehettek a Civil Összefogás Fórum és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány által szervezett budapesti Békemeneten szombaton. A demonstráció résztvevői a Lánchíd pesti hídfőjétől a margitszigeti Alsó-nagyrétig vonultak, ott Orbán Viktor miniszterelnök beszédet is mondott.

 • Orbán szónoklatában kiemelte, jövő héten világrekord-méretű mozgósítást indít a választópolgárok meggyőzése céljából. Szóba hozott egy új, európai békepárti szövetségből és Donald Trump Történelmet írt Donald Trump: ő lett az első elnök, akit bűncselekményért elítéltek May 31. 07:59 lehetséges kormányából kialakuló transzatlanti békekoalíciót is.
 • A miniszterelnököt beszéde előtt hívei éltették, és pénteki születésnapja alkalmából fel is köszöntötték, emiatt elérzékenyült. Elsírta magát Orbán Viktor a békemeneten tartott beszédének elején – meghatották a hívek June 01. 18:13
 • Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes stábunknak arról nyilatkozott, a Tisza Párt addig nem kerül be az Európai Néppártba, amíg ott a KDNP képviselteti magát.
 • A békemeneten a szombathelyi Fidesz is képviseltette magát Elindult a Békemenetre a szombathelyi Fidesz krémje June 01. 08:27 , köztük Hende Csaba országgyűlési képviselővel, Lenkai Nóra polgármester-jelölttel, Illés Károly frakcióvezetővel.
 • Deutsch Tamás, a Fidesz EP-listavezetője szerint elfogadhatatlan, hogy a 2012-ben Nobel-békedíjjal jutalmazott Európai Unió „a háború eszkalációjának pártján” áll.
 • Miközben a Munkáspárt Ilyen is van: a Munkáspárt üdvözli a Békemenetet May 24. 15:59 üdvözölte a Békemenetet, a Demokratikus Koalíció ifjúsági szervezete a kormányzópárt főbűneit festette fel Felfestették a Fidesz bűneit a DK ifjúsági szervezetének aktivistái a Békemenet útvonalára June 01. 11:51 annak útvonalára. A rendezvény alatt ezen feliratokkal már nem találkoztunk.
 • A felvonulás résztvevőit arról faggattuk, szerintük a Fidesz milyen intézkedésekkel tartja fenn a békét.
 • Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet