Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Habzott a Rába Vas megyében

Vízügyi szakemberek szerint természetes jelenség lehetett.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A "Mi Rábánk és a környező természet" elnevezésű Facebook oldalon több fotó is látható a folyó szélén összeállt piszkos habról. A jelenséget a nicki műgátnál, Szentgotthárdnál és Alsószölnöknél is tapasztalták. A kommentekben hozzászólók a hatóságok fellépését, azonnali mintavételt és laboratóriumi elemzések elvégzését sürgetik.

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője közölte: az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság, honlapján, hogy az illetékes vízügyi hatóság szakemberei mintát vesznek és megkezdik a vizsgálatot.

Habzó Rába
olvasó

Gaál Róbert a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság igazgatója közölte: vasárnap délután gátőr kollégájuk Szentgotthárdnál már csak a nyomait találta a habzásnak, néhány "pötty" úszott a vízen. Gaál Róbert tájékoztatása szerint az elmúlt napokban egy kisebb árhullám vonult le a Rábán, amely során természetes anyagok, például falevél, a folyó mentén korábban elhelyezett trágya, esetleg a holtágakban összegyűlt bomló falevél anyaga mosódhatott a vízbe, ez okozhatott a duzzasztóknál habzást.

Kitért arra is, hogy az idén magyar és osztrák szakemberek közösen végeztek egy nagyon komoly vízminőségi felmérést a Rábán, amely azt mutatta, hogy nem látszik olyan terhelés amely a kétezres években tapasztaltakhoz hasonló lenne, osztrák részen a bőrgyárakból a folyóba vezetett tisztított szennyvíz értékei jóval az előírt határértékek alatt maradtak.

MTI

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Helyek

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra