Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hadd gratuláljak annak a fékezhetetlen agyvelejű illetékesnek,

... akinek a szombathelyi közvilágítást nem sikerült a napmozgással összehangolnia!

Az ősz beállta óta panaszkodnak a szombathelyiek a közvilágításra. A legnagyobb gondnak, hogy a lámpák ki-be kapcsolása nem akar összhangba kerülni a napkeltével és naplementével. (Mivel a Nap valószínűleg nem fog engedni a szokásaiból, a közvilágításnak kellene alkalmazkodni....) Ettől őrült és veszélyes rally folyik a városban. Hadd rakjuk be ide volt kollégánk, Török Tibor Facebook-bejegyzését a mai állapotokról.

Sötétség a Thököly utcában - archív fotó
BZ

"Hadd gratuláljak annak a fékezhetetlen agyvelejű Illetékesnek (aki persze nem létezik, mert Felelős, mint olyan, soha sincsen) annak apropóján, hogy a téli napfelkeltéket és a szombathelyi közvilágítást nem sikerült összehangolnia.

Konkrétan: szakadó esőben, koromsötétben, reggeli félkómában vezető sofőrök próbálják egymást, a kígyókat sétáltató bicikliseket, a fekete lovagnak öltözött gyalogosokat kerülgetni, miközben a látótávolság mínusz három méter, aki pedig autóba ül, az alapon három év felfüggesztettet kockáztat.

Egy ködös reggelen sem jókor kapcsoltak ki a lámpák
Tánczos Mihály

A városvezetésnek - egyebek mellett - az is feladata, hogy a polgároknak ne kelljen új kátyútérképeket megtanulniuk, ne dodzsempályákon jussanak el A-ból B-be, tudjanak normálisan parkolni. Ha pedig az autós forgalom láthatóan oda-vissza kinőtte az adott kereteket, akkor a megfelelő helyen legyen valami ötlet, elképzelés alternatívára, tömegközlekedésre túl azon, hogy térkövezzünk le mindent, utcákat, tereket, autókat, kerékpárosokat.

A bicikliseknek kész életveszély a sötétség
Garai Antal Atom

Röviden: állítsátok át fényérzékelősre a közvilágítást, bzmg, ha már egyébre nem futja, sőt fussa.”

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény

Tovább az oldalra