Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hadd gratuláljak annak a fékezhetetlen agyvelejű illetékesnek,

... akinek a szombathelyi közvilágítást nem sikerült a napmozgással összehangolnia!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az ősz beállta óta panaszkodnak a szombathelyiek a közvilágításra. A legnagyobb gondnak, hogy a lámpák ki-be kapcsolása nem akar összhangba kerülni a napkeltével és naplementével. (Mivel a Nap valószínűleg nem fog engedni a szokásaiból, a közvilágításnak kellene alkalmazkodni....) Ettől őrült és veszélyes rally folyik a városban. Hadd rakjuk be ide volt kollégánk, Török Tibor Facebook-bejegyzését a mai állapotokról.

Sötétség a Thököly utcában - archív fotó
BZ

"Hadd gratuláljak annak a fékezhetetlen agyvelejű Illetékesnek (aki persze nem létezik, mert Felelős, mint olyan, soha sincsen) annak apropóján, hogy a téli napfelkeltéket és a szombathelyi közvilágítást nem sikerült összehangolnia.

Konkrétan: szakadó esőben, koromsötétben, reggeli félkómában vezető sofőrök próbálják egymást, a kígyókat sétáltató bicikliseket, a fekete lovagnak öltözött gyalogosokat kerülgetni, miközben a látótávolság mínusz három méter, aki pedig autóba ül, az alapon három év felfüggesztettet kockáztat.

Egy ködös reggelen sem jókor kapcsoltak ki a lámpák
Tánczos Mihály

A városvezetésnek - egyebek mellett - az is feladata, hogy a polgároknak ne kelljen új kátyútérképeket megtanulniuk, ne dodzsempályákon jussanak el A-ból B-be, tudjanak normálisan parkolni. Ha pedig az autós forgalom láthatóan oda-vissza kinőtte az adott kereteket, akkor a megfelelő helyen legyen valami ötlet, elképzelés alternatívára, tömegközlekedésre túl azon, hogy térkövezzünk le mindent, utcákat, tereket, autókat, kerékpárosokat.

A bicikliseknek kész életveszély a sötétség
Garai Antal Atom

Röviden: állítsátok át fényérzékelősre a közvilágítást, bzmg, ha már egyébre nem futja, sőt fussa.”

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vélemény

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra