Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hagyj nyomot egy szombathelyi épületen!

Augusztus 5-én bárki beszállhat a Schrammel-ház, vagyis a volt Éva malom egyedi homlokzatának díszítésébe.

Schrammel Imre Kossuth-díjas keramikusművész már 2014-ben beszélt róla, hogy szülővárosának, Szombathelynek adományozná életművét, egy feltétellel: ha méltó helyen állítják ki, méghozzá úgy, hogy bárki megnézheti. (Ránk is fér, mert általában a szombathelyieknek Geszler Mária, szintén Kossuth-díjas, nemzetközileg elismert művész jut eszünkbe a kerámiáról, de most Schrammel Imre műveit kell megnéznünk, hogy képben legyünk.)

Schrammel Imre kiállítása Szombathelyen legutóbb a Képtárban volt látható
Vágvölgyi Bálint

2017. november 13-án alá is írta Szombathely nagy ajándékot kap, a Schrammel-gyűjteményt - már csak fel kell újítani az Éva-malmot 2018. September 12. 16:11 a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. és Szombathely önkormányzata a vagyonkezelési szerződést, amelynek értelmében a hányatott sorsú, volt Éva-malom épületében valósul meg Elkezdődik a Schrammel-gyűjteménynek helyt adó, egykori szombathelyi Éva-malom felújítása 2019. November 20. 15:50 a Schrammel-gyűjtemény bemutatása. Az állandó kiállítást a Savaria Múzeum üzemelteti majd.

Ennek a kiállítóépületnek a tégláit díszítheti majd bárki, aki augusztus 5-én részt vesz az ISEUM előtti tégladíszítésben.

A buli tíz órakor kezdődik Nemény András, Puskás Tivadar és Schrammel Imre téglájának ünnepélyes elkészítésével, ezután pedig bárki kezelésbe veheti a maradék 1397 téglát. A díszítés után a téglákat elszállítják, kiégetik, majd beépítik őket a homlokzatba - tudtuk meg Nemény András és Csapláros Andrea múzeumigazgató pénteki sajtótájékoztatóján.

Nemény András, Szombathely polgármestere és Csapláros Andrea, a Savaria Múzeum igazgatója
Bonyhádi Zoltán
A díszítésre meghívást kapott többek között Jordán Tamás, a Weöres Sándor Színház igazgatója, Gráczer György, a Falco KC igazgatója, de nem kizárt, hogy találkozhatunk majd sok más szombathelyi színésszel és sportolóval is - ahogy mi, nyugatosok is ott leszünk majd. Úgy döntöttünk, nyomot hagyunk.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Elkezdődik a Schrammel-gyűjteménynek helyt adó, egykori szombathelyi Éva-malom felújítása

Sikeres volt a közbeszerzési pályázat, a jelenlegi városvezetés ellenzékben még a felújítás ellen szavazott.

Szombathely nagy ajándékot kap, a Schrammel-gyűjteményt - már csak fel kell újítani az Éva-malmot

Mindegy 280 millióból meg is lesz. Persze, ha elfogadja holnap a közgyűlés a Kossuth-díjas keramikusművész hagyatékát.

Az állam veszi meg a szombathelyi volt Éva-malmot, és a város lesz a kezelője

Kínai áruház volt, képzőművészeti múzeum lesz belőle.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra

Tovább az oldalra