Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Haladás-győzelem az MTK ellen: öröm, fanyalgás és összeesküvés-elméletek

Ahogy közeledik a szezon vége, úgy korbácsolódnak fel az érzelmek a szombathelyi csapat körül.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ahogy arról lapunk is beszámolt , tegnap este a Rohonci úton a Haladás egy nulla arányú győzelmet avatott az MTK felett. A gólt az 86. percben szerezte a nem sokkal korábban csereként beállt Gaál.

A nézők teljesen érthető módon örültek az eredménynek, nemcsak azért, mert korábban nagyon hosszú böjtre kényszerültek, hanem azért is, mert így még mindig maradt egy vékony reménysugár, hogy a csapat meg tud kapaszkodni az első osztályban.

Haladás-MTK 1-0
Szombathelyi gólöröm a tegnapi meccsen - Kattinson a képre a galériához!
Mészáros D. Zsolt

Tulajdonképpen ennyi lenne a lényeg egy sportrovat számára.

Csakhogy tudjuk, a labdarúgás Magyarországon mindig is több volt, mint sport, miért lenne más Szombathelyen, ahol az utóbbi évek viszonylagos nyugalma után mintha minden összekuszálódott volna. És ez a kuszaság soha nem volt nagyobb, mint most, öt fordulóval a bajnokság vége előtt.

Van egyszer tehát a szurkolói öröm, ami tegnap így nézett ki a helyszínen.

És vannak a fanyalgók, akik szép számmal kommenteltek a mérkőzés összefoglalójának Facebook-bejegyzése alatt.

null

null

Jézus húsvéti feltámadása semmi ehhez a tavaszi Hali sorozathoz képest..

– írja egyik olvasónk, míg a másik:

Nem lehet hogy az erős szél fújta be a labdát?

Erre viszont az a szurkolói válasz, hogy:

Ha folyamatosan kikap a csapat az a baj. Ha nyernek pár meccset nektek az is baj! B*sszátok meg ti nem tudtok semminek se örülni?!

Mellesleg a szurkolók a nagy örömben sem bocsátottak meg Illés Béla csapattulajdonosnak, mert a mérkőzés végén a rigmusok között azért csak felcsendült az Illés, takarodj! is.

Ez nyilván nemcsak a csapat idei teljesítményének szól, hanem annak is, hogy a Haladást működtető cég el van adósodva , és egyelőre az sem biztos, hogy elő tudják teremteni az anyagi feltételeket az első (másod?) osztályhoz.

És mintha mindez nem lenne elég: a hétvégi meccs még egy csavarral bonyolódott. A vendég MTK kérte, hogy halasszák el a meccset, mert szinte az egész csapat beteg. Ebbe a szombathelyiek nem egyeztek bele . Igaz, a végső szót az MLSZ mondta ki . Így született meg a tegnapi győzelem.

Igen ám, csakhogy úgy tűnik, hogy ennek a három pontnak az ára, hogy – akár szerepet játszott benne a vendégek betegsége, akár nem -, a csapat kivívta más drukkerek és a média unszimpátiáját.

Ahogy arra az Index összefoglalója is kitér, a lapok politikai nézettől függetlenül ítélik el a szombathelyieket, akiknek – történelmi tettként - sikerült egy platformra hozniuk a 444.hu -t és a 888.hu -t.

Haladás-MTK 1-0
Szép és boldog szurkolók a tegnapi MTK-meccsen - Kattinson a képre a galériához!
Mészáros D. Zsolt

És nagyjából ez az a pont, ahonnan pillanatok alatt a legdurvább összeesküvés-elméletek között találjuk magunkat.

A kommentelők között vannak ugyanis olyanok, akik szerint az egész MTK körüli vírusfertőzés csak mese, amit azért találtak ki, hogy ne legyen feltűnő, hogy a szombathelyiek meg tudták verni az erősebb fővárosiakat.

Merthogy a nagypolitika bent akarja tartani a Haladást az első osztályban. Ennek az elméletnek láthatóan elég sok híve van az interneten.

Akik viszont kint voltak a meccsen, illetve rendszeresen kijárnak a meccsekre, azt mondják erre, hogy nevetséges a feltételezés.

Mindenesetre elég jól jellemzi a magyar közállapotokat, hogy egyáltalán felmerül ennek a lehetősége.

És erről eszünkbe jutnak az egykori magyar-szovjet mérkőzések is, ahol állandó beszédtéma volt, hogy „le kell-e feküdnünk a ruszkiknak”.

Beteg idők voltak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés

Sport

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra