Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

180 milliót ad a kormány a Haladás VSE-nek - jelentette be Hende Csaba

De ez is kevés a sportkomplexum üzemeltetésére.

A Kormány december 23-i ülésén a Haladás VSE részére sportszakmai többletfeladatainak támogatására 180 millió forintot biztosított - jelentette be a Facebookon Hende Csaba országgyűlési képviselő.

Hende Csaba

A Kormány december 23-i ülésén a Haladás VSE részére sportszakmai többletfeladatainak támogatására 180 millió forintot biztosított. Köszönjük a Haladás szakosztályaiban sportoló sok száz szombathelyi...

A

többletfeladatok

kifejezés minden bizonnyal a sportkomplexum üzemeltetését jelenti, ez év eleje óta a Haladás Labdarúgó Kft. és a HVSE üzemelteti a sportkomplexumot. Ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a két sportegyesület bérleti díjat fizet a Haladás Sportkomplexum Fejleszt Kft-nek. A bérleti díjat viszont az önkormányzattól kapják meg, információink szerint a polgárnesteri hivatal azonnal a sportkomplexumnak utalja a pénzt.

Az idén közel 350 milliót adott a város Zűrzavar a szombathelyi stadion üzemeltetésénél, lemondott az ügyvezető 2018. August 04. 07:46 a két egyesületnek, de ez is kevés, a tapasztalatokon alapuló számítások szerint évente mintegy 500 millióba kerül a sportkomplexum működtetése. Ezzel a támogatással ez így az idei évre ki is jön, de a 180 millió egyszeri támogatás, ráadásul a város sem képes minden évben ekkora összeget rááldozni.

A HVSE használja a munkacsarnokot
Mészáros Zsolt

Hiszen ott a kibővített uszoda, ami 212 millió hiányt termel egy évben, ehhez az önkormányzat 100 milliót adott idén, a többit a Vasivíznek kell kigazdálkodnia. Kérdés, hogy a Vasivíz erre meddig lesz képes, a rezsicsökkentés és a hatósági árak miatt ugyanis könnyen összeomolhat a vízközmű szolgáltatás Itt a rezsicsökkentés újabb áldozata, összeomolhat a vízközmű szolgáltatás 2018. November 29. 07:24 .

A hulladékszállítást az idén 500 millióval segítette ki Félmilliárd forint közpénzzel segíti ki a szombathelyi önkormányzat a hulladékgazdálkodó cégét 2018. December 05. 08:07 az önkormányzat, a központi kukaholding késve és a valódi értéknél alacsonyabb áron történ fizetése miatt. Igaz, ezt a pénz kölcsönbe adta a város a Szomhull-nak, de egyáltalán nem biztos, hogy a cég határidőre vissza tudja fizetni.

A kormánytól most kapott 180 millió valós segítség, de tulajdonképpen csak tűzoltásra alkalmas. Viszont egyre több jel van arra, hogy a kormány a tao-pénzek átcsoportosításával akarja megoldani a nagy hévvel felhúzott stadionok, sportcsarnokok, uszodák üzemeltetését, az önkormányzatok ugyanis erre képtelenek.

Viszont ne felejtsük el, hogy ha nem is az önkormányzat költségvetéséből származik ez a pénz, akkor is közpénzről van szó. A tao ugyanis olyan pénz, amit a vállalkozások adó helyett adhatnak sportra, ezek az összegek így hiányoznak a központi büdzséből.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra