Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A közgyűlés független képviselői tiltakoznak a Haladás sportkomplexum régi-új igazgatójának kinevezése ellen

Koczka Tibor és Czeglédy Csaba is rossznak tartja Szombathely és az állam közötti alkut.

Mint azt nemrég megírtuk Megjött az állam: máris leváltották a Haladás Sportkomplexum szeptemberben kinevezett igazgatóját 2020. December 23. 12:29 , Nemény András, Szombathely polgármestere a kormánnyal kötött megállapodás részeként leváltotta a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft. szeptemberben kinevezett igazgatóját, és helyére azt a Gál Sándort nevezte ki január 1-jétől, akit éppen a jelenlegi városvezetés küldött el.

Az igazgatócsere annak a megállapodásnak a része volt, aminek értelmében az állam átveszi a sportkomplexum működtetését Vissza a babaruhát! – Az államhoz kerül a Haladás-stadion működtetése 2020. December 02. 18:36 és tulajdonjogát Szombathelyi stadionátadás - Nem csak az üzemeltetés kerül állami kézbe, de a 14 milliárdos vagyon is 2020. December 13. 07:14 a szombathelyi önkormányzattól. Az önkormányzat ugyanis közölte, hogy nem tudja kifizetni azt a közel 300 millió forintot, amibe a Haladás stadion és a hozzá tartozó sportlétesítmények működtetése kerül egy évben.

A döntés után a városi közgyűlés két független képviselője, Koczka Tibor és Czeglédy Csaba fejtette ki véleményt lapunknak az ügyről.

Koczka Tibor (Pro Savaria): "Felháborítónak tartom, hogy a Fidesz városi alelnöke ismét pozícióba kerül a szombathelyi sportkomplexumnál, ahol mindenféle képesítés nélkül végezte munkáját és óriási károkat okozott Szombathely sportjának.

Csak az több tízmilliójába került a városnak 2019-ben, hogy a Szombathelyi Kézilabdaklub és Akadémia csapatát nem engedte be a Haladás Sportkomplexumba sem edzeni, sem játszani, és ezért az egyesületnek Répcelakon kellett tartania az edzéseit és a hazai mérkőzéseit.

Felszólítom Nemény Andrást, hogy álljon a sarkára, viselkedjen és döntsön a város felelős polgármestereként és ne adja át a város kulcsát Hende Csabának, illetve a Fidesznek. Szerintem a szombathelyiek tavaly ősszel nem erre szavaztak."

Czeglédy Csaba (független): "A sportkomplexumot és a stadiont működtető önkormányzati cég államnak való átadása egy politikai alku eredménye, azonban az elveknek határt kellene szabniuk az alkudozásnak. A megbukott és megfelelő végzettséggel nem rendelkező Gál Sándor kinevezése elvtelenség.

A város vezetése Bucsu polgármesterére akarja bízni ezen fontos létesítmény vezetését, akit egyáltalán nem érdekel Szombathely sportja. Gál Sándor személye egyáltalán nem biztosíték arra, hogy az SZKKA használni tudja a jövőben a közpénzből megépült sportlétesítményt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra