Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Megjött az állam: máris leváltották a Haladás Sportkomplexum szeptemberben kinevezett igazgatóját

Ismét az új városvezetés által menesztett Gál Sándor lesz az igazgató. Több alku is született a megállapodásban.

December 31-vel leváltják a Haladás Sportkomplexum szeptemberben kinevezett igazgatóját, Kovács Cecíliát - derül ki a hivatalos városi oldalra felkerült polgármesteri határozatból.

Az indoklás szerint az új tulajdonos és üzemeltető, az állam által kijelölt szervezet kérte az igazgatócserét.

Kovács Cecíliát október 1-jével nevezte ki Megvan a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Kft. új igazgatója 2020. September 24. 17:49 igazgatónak a szombathelyi közgyűlés, miután a tavaly megbízott igazgató felmondott Távozik a Haladás-stadiont is üzemeltető cég igazgatója 2020. September 23. 10:55 . Kovács Cecília így csak három hónapig láthatta el a feladatot.

Kovács Cecília egyébként december 13-án lapunknak még azt mondta: a tulajdonosváltás után "feltételezhetően a jelenleg állományban lévő munkavállalók munkaviszonya nem szűnik meg" .

Kiss Tamás

December elején derült ki Vissza a babaruhát! – Az államhoz kerül a Haladás-stadion működtetése 2020. December 02. 18:36 , hogy az állam átveszi a sportkomplexum működtetését a szombathelyi önkormányzattól, egy héttel később az is világossá vált, hogy az állam nem csak a működtetést, hanem a tulajdont is viszi Szombathelyi stadionátadás - Nem csak az üzemeltetés kerül állami kézbe, de a 14 milliárdos vagyon is 2020. December 13. 07:14 a megállapodás szerint.

Az önkormányzat azért kényszerült erre a lépésre, mert nem volt pénze a városnak a komplexum üzemeltetésére. Mint szeptemberben írtuk 278 millió forintba került tavaly a Haladás-stadion és sportcsarnok üzemeltetése 2020. September 27. 07:32 , egy évben közel 300 millió forint kell ehhez, tavaly és idén ezt az összeget a HVSE megkapta az államtól Két év alatt 600 millió forint közpénzt fordít a kormány a szombathelyi stadion üzemeltetésére 2019. May 01. 07:06 , de jövőre biztosan nem érkezett volna plusz támogatás.

Információink szerint a megállapodás alkuk következménye lett. Ezek közül az egyik, amit tartalmaz a polgármesteri határozat is, hogy ismét az a Gál Sándor lesz a sportkomplexum igazgatója, akit tavaly októberben menesztett Három önkormányzati cég vezetőjét váltotta le az új szombathelyi városvezetés 2019. October 31. 15:23 az új városvezetés. Gál Sándort 2018 novemberében nevezte ki az akkori fideszes városvezetés. Őt bő két éve bemutattuk Három önkormányzati cég vezetőjét váltotta le az új szombathelyi városvezetés 2019. October 31. 15:23 , korábban Hende Csaba közeli munkatársa, az Őrvidékház igazgatóhelyettese, a Fidesz szombathelyi szervezetének alelnöke is volt.

Akkor írtuk róla azt is, hogy nincs semmilyen gazdasági végzettsége, az érettségi vizsgát is csak bő két éve tette le levelező tagozaton.

Az új, állami tulajdonos állítólag azért most kérte az igazgatócserét, mert tavasszal Győr és Szombathely rendezi meg az U21-es futball-világbajnokságot, és erre az új vezetésnek fel kell készülnie.

Maradhat az SZKKA

Az alku másik része alapján az önkormányzat elérte, hogy a jelenlegi bérlők továbbra is maradhassanak a sportkomplexumban. Ide tartozik a HVSE, a Haladás futballcsapat, és az SZKKA nő kézilabdaklub is. Ismert, hogy a - mostanra egyedüli - szombathelyi női kézilabdaklub hosszú ideig mostohagyermeknek számított a sportkomplexumban, éppen Gál Sándor volt az, akivel nem sikerült megegyezniük a csarnok használatáról.

Tavaly év végén az új városvezetés és a sportkomplexum új menedzsmentje megegyezett, az SZKKA január óta használhatja Végre a Haladás Sportkomplexumban játszik az SZKKA 2020. January 20. 17:57 a sportkomplexumot. A mostani megállapodás szerint továbbra is maradhatnak ott.

Az állami üzemeltetéstől egészen biztosan további változások is várhatóak a Haladás Sportkomplexumnál.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra