Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A szombathelyi Fidesz nem akar a stadion mellett lakóknak kártérítést fizetni

A közgyűlésen azonban valószínűleg megszavazza a Fideszen kívüli többség.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kopcsándi József városi képviselő (Éljen Szombathely) még február elején nyújtotta be kérését Kártalanítani akarja az új szombathelyi stadion mellett élőket a baloldali városi képviselő 2019. February 01. 11:17 a városvezetéshez, azzal, hogy azt vegyék napirendre a következő közgyűlésen. Azt kérte, hogy a most készülő, idei költségvetésben különítsenek el egy pénzügyi alapot arra, hogy

– egy ingatlanforgalmi szakértő vizsgálja meg a stadion közelében lévő ingatlanok értékcsökkenését és annak nagyságát.

– és ha az ingatlancsökkenés megállapított mértékét az érintettek elfogadják, akkor ebből az alapból még az idén kezdődjön meg az érintettek kártalanítása.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Kopcsándi azzal indokolta kérését, hogy egyre több környéken élő jelzi, hogy lakásának, ingatlanjának csökkent a forgalmi értéke és romlottak az életkörülményei. És ezt többen aláírásukkal is megerősítették.

Itt látszik, hogyan fénylik a ponyva
Nagy Jácint

Azóta viszont nem volt közgyűlés, és a holnap ülés napirendi pontjai között sem szerepel az anyag. A Jogi és Társadalmi kapcsolatok Bizottsága a keddi ülésen viszont napirendre tűzte. Kopcsándi ugyan nem tagja a bizottságnak, de előterjesztőként megindokolhatta kérését.

A ponyvatető visszaveri a fényt az ablakokra
nyugat

Mint mondta, a legnagyobb problémát a stadion ponyvateteje okozza. Az ugyanis a közelben lévő tízemeletesek ablakaira veri vissza a fényt, és így a lakásokban nappal is le kell ereszteni a rolókat. Erről egyébként már két éve írtunk Mintha a Mennyország kapuja nyílna ki, olyan a kilátás ebből a Rohonci úti lakásból 2017. July 10. 08:20 .

Jól látszik, hogy a felső emeletek fényben úsznak
Nagy Jácint

Kopcsándi érvelése viszont nem hatotta meg a Fidesz-többségű bizottságot és leszavazták a javaslatot.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy a közgyűlés nem veszi napirendre és nem fogadja el. Jelenleg a bizottságokban még fideszes többség van, a közgyűlésben viszont már nincs, ott a Fiddesz 10 szavazatával szemben az Éljen Szombathely-frakciónak, a jobbikos Balassa Péternek és Molnár Miklós alpolgármesternek (Pro Savaria) összesen 11 szavazata van.

Valószínű tehát, hogy a csütörtöki közgyűlés napirendre veszi és el is fogadja Kopcsándi József javaslatát.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés