Hamarosan egyforma lesz a mobilok töltője

Pár nap és megszülethet a döntés a mobilok egységes töltőjéről.

Az uniós törvényhozók néhány nap múlva, már június 7-én dönthetnek az EU-ban értékesített és használt mobiltöltők egységesítéséről – számol be róla a Reuters nyomán a hvg.hu .

Az EU-s szakpolitikusok már hosszabb ideje küzdenek azért, hogy a régióban eladott készülékeket egységes töltővel lássák el. A gyártók manapság az USB-C-t és a microUSB-t használják, de az uniós politikusok úgy vélik: jobb lenne, ha csak egyből kellene választani. A többség pedig előbbire voksol.

A döntéshozók még 2020 februárjában elsöprő többséggel (582 igen és 40 nem) szavazták meg a töltők egységesítését az unión belül. Az Európai Bizottság 2021 végén mutatta be az ezzel kapcsolatos törvényjavaslatot, idén pedig pont kerülhet az ügy végére: ha minden jól megy, június 7-én megszületik a végső döntés.

A szakpolitikusok a telefonok mellett a táblagépek és a fejhallgatók töltőportjainak egységesítéséről is dönthetnek. Ha pedig ezzel is végeztek, következhet a vezeték nélküli technológia egységesítése. Erre 2025-ig kerítenének sort.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech