Baleset vonta el a Citroen vezetőjének figyelmét, Renault elé kanyarodott, ami Skodának csapódott

A hármas baleset előtt egy feltehetőleg ittas férfi hajtott árokba a kombijával, de az ütközések után jobbnak látta olajra lépni.

Első ránézésre nehezen lehet megállapítani, hogyan történt a baleset a 84-es főúton, a borgátai elágazónál. Videónkban először elmondjuk a hivatalos közleményt, utána pedig az általunk megtudott részleteket.

Így nézőink is láthatják, hogy mennyi részlet árnyalhat egy-egy eseményt.

-Két személyautó és egy festéshez szükséges kellékeket szállító kisteherautó volt érintett abban a balesetben, amely a 84-es főúton történt Borgáta közelében. A sárvári hivatásos, a köcski és az egyházashetyei önkéntes tűzoltók áramtalanították a járműveket, illetve megszüntették a forgalmi akadályt – tájékoztatott a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője. A rendőrségi közleményben ez a baleset csak egy szám az anyagi káros balesetek között, külön nem említik.

Baleset Borgáta közelében, a 84-es főúton Fotó: Polgár András Szabolcs
TM/Nyugat.hu

Számunkra viszont több okból is említésre méltó ez az eset és az sem gyakori, hogy egy baleset okozója a kamera elé áll és elismeri, hogy nagyot hibázott.

Egy árokba hajtó autóval kezdődött...

Egy ismeretlen típusú, magyar rendszámú kombi gépkocsi haladt kacsázva a 84-es főúton Sárvár irányába. Az autót utolérő Skoda vezetője nem merte megelőzni, mert félt attól, hogy előzés közben ütköznek. A segélyhívó tárcsázása előtt azonban a kombi vezetője valóra váltotta a vele kapcsolatos egyéb félelmeket, a borgátai elágazónál a menetirány szerinti jobb oldalon átrobogott a kereszteződésen, majd az autó orral az árokfalnak ütközött.

A Skoda vezetője azonnal megállt a 84-es főút szélére húzódva, kitette az elakadásjelzőjét és szaladt a kormányra borult sofőrhöz. Az ittasnak tűnő férfi annyit mondott, hogy kicsit nehezen vette be a kanyart, majd egy nagy csattanás következett, nem sokkal később pedig egy másik, miután egy összetört elejű, a főúton sodródó  Renault az oldalával az árokpartra lökte a segítő férfi Skodáját.

Az elsőként árokba hajtó férfire józanítólag hatott az eseménysor. Indított, kitolatott az árokból és elporzott, miközben a segítségére siető férfi a fejét fogta és ismét sietett segíteni a két roncsban ülőnek. Megjegyezzük: a helyszínről elhajtó autó vezetőjének fogalma sem lehetett arról, hogy megsérült-e valaki, de nyilvánvalóan volt takargatni valója.

Baleset Borgáta közelében, a 84-es főúton
TM/Nyugat.hu

A második balesetet okozó férfi minden károsulttól bocsánatot kért és nevét, arcát vállalva elmondta, hogy mi történt. Ez videónkban meghallgatható.

A Citroen vezetője munkából tartott hazafelé és a figyelmét elvonta a baleset, emiatt figyelmetlenül kezdte meg a balra kanyarodást a 84-es főúton. Egy szemből érkező Renault elé került, amivel ütközött. A vétlen sofőr autója ezután nekicsapódott a Skodának. Személyi sérülés nem történt.

A balesetet okozó férfi még elmondta azt is, hogy egy éve elveszítette a testvérét és nagyon örül annak, hogy senkit nem ölt meg a figyelmetlenségével, mert azzal a tudattal biztosan nem tudna együtt élni.

A Renault-t vezető nővel a kutyája utazott, egyikőjük sem sérült meg, de az eb nagyon megijedt. A sofőr a beszélgetésünk után azt mondta, hogy vesz kutyahámot, vagy csatos övet, amivel a kutyát is be lehet kötni, hiszen egy hasonló balesetnél a kitört ablakon keresztül könnyen kiugorhat ijedtében az állat és rémülten elszaladhat. Ha azt pl. a 84-es főúton teszi, akkor minimális a túlélési esélye. (Pár éve pont a 84-es főúton találtunk meg egy reszkető, baleseti helyszínről elszaladt kutyát , amit vissza tudtunk vinni a 8-as főúton történt baleset helyszínére, ahol visszaadtuk a kutya gazdájának a nagypapájának.) Mi is erre bíztatjuk nézőinket, hogy kössék be az autóban utazó ebeket az állat és saját biztonságuk érdekében.

Videónk az eb megtalálásáról:

Nézőinket pedig arra kérjük, hogy emberi hangon írják meg véleményüket az esettel kapcsolatban.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló