Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Három hosszabításban verte a Körmend a Debrecent

A felek alapszakaszbeli visszavágója is óriási csatát hozott. A két együttes december elejei, debreceni találkozóján kétszeri hosszabbítás kellett, hogy eldőljön a meccs.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egis Körmend – DEAC 112-109 – h.u. (22-20, 17-20, 18-11, 24-30, 12-12, 7-7, 12-9)

Bajnokság, 18. forduló

Körmend, Városi Sportcsarnok

V.: Praksch P., Mészáros B. dr., Goda L. (Páli K. Dr.)

Körmend: Thames 25/9, Takács K. 4, Mócsán 17/3, Ferencz 8/6, Taylor 16. Csere: Ireland 25/9, Mosely 9, Durázi 6, Németh Á. 2, Tóth N. -.

DEAC: Moody 28/6, Somogyi 11/9, Guyton 2, Drenovac 16/3, Tóth Á. 15. Csere: Moore 17/12, Polyák 12, Hines 4, Molnár M. 4, Molnár D. -.

Az Egis Körmendhez látogatott a DEAC a bajnokság alapszakaszának 18. fordulójában.

Kiélezett percekkel kezdődött a találkozó, Mócsán hármasáig nem volt kettő pontnál nagyobb a különbség a két együttes között, s hiába követte az iménti jelenetet öt debreceni pont, még mindig egy találaton belül voltak a csapatok (9-11). Kissé ellépett a DEAC, kétszer is négyre növelte előnyét, de 17-20-nál megrázta magát a házigazda, s ezzel a jó hajrával az első negyed 22-20-as körmendi előnnyel zárult.

A játék képe (és így az eredmény alakulása) a második tíz percben sem változott: 27-22-ig építette előnyét a Körmend, Somogyi viszont egy triplával és egy büntetővel gyorsan visszahozta egyre a csapatát, majd a visszatérő Moody a vezetést is megszerezte a DEAC-nak – Somogyi újabb hármasa zárta a vendégek 9-0-s sorozatát. Ezúttal a Körmendnek kellet kapaszkodnia, s tette ezt sikerrel: 37-36-os vezetésnél Taylor is zsákolt egyet. Debreceni időkérés, amit négy vendégpont követett, a fordulatos negyed 39-40-nél ért véget.

Drenovac egy büntetőt dobott be, Thames egyenlített, majd Ireland triplájával ismét a Körmend vezetett. Ismét egalizált a DEAC, a következő hét körmendi pontra viszont nem tudott válaszolni, így a hazaiak 51-44-es vezetést harcoltak ki. Tartotta hétpontos vezetését a Körmend, a negyedbeli utolsó két percre 55-48-nál érkeztek a csapatok. Takács szállított újabb két pontot, az elrontott debreceni támadást követően pedig már a tízért támadhatott a Körmend – sikertelenül. Sőt, Moody gól jó plusz büntető-akciója hárommal csökkentette a különbséget, így fél óra játék után 57-51-nél álltak meg egy rövid pihenőre a csapatok.

Ismét felváltva találtak gyűrűbe a felek, majd a 33. perc közepén Moody és Moore pillanatok alatt jegyzett öt pontot, amire időkéréssel reagált a hazai pad – nem véletlenül, egy pontra jött fel ugyanis a DEAC (62-61). Ismét egykosárnyi különbségen túlra ugrott a Körmend, néggyel vezettek a vasiak. A hajrába érve Moore süllyesztett el egy triplát, Taylor duplájára aztán Moody is távolról felelt – egyenlített a DEAC (72-72). Hiába a sikeres körmendi támadás, Moore megint dobott egy hármast, így már a DEAC vezetett (74-75). Egy támadás erejéig, Thames ugyanis közelről nem hibázott. Előny itt, majd előny ott, Mócsán két sikeres büntetőjével pedig hárommal ment a házigazda. Másodpercekkel a vége előtt viszont Moody három lehetőséget kapott a vonalról, s egyiket sem rontotta el: büntetőkkel egyenlített a kipontozódott Drenovacot közben elveszítő DEAC, 81-81-ről jöhetett a hosszabbítás Ferencz kimaradt tripláját követően.

Sikeres támadásra sikeres támadás volt a válasz, három perc után 89-89-re álltak a csapatok, amikor Ireland értékesítette mindkét büntetőjét – Tóth egy gyors támadásból egyenlített. Ismét a körmendi légiós talált be, ezúttal már akcióból, de Tóth követte a sormintát, egyenlített újfent. Mindkét oldal rontott, 93-93-mal ért véget az első hosszabbítás, de a vendégektől már Guyton is kiszállt öt fault után.

Mócsánt faultolták, de a labda így is a gyűrűben kötött ki, majd a megítélt büntetőből ismét. Polyák büntetőivel kapaszkodott a DEAC, Somogyi triplájával pedig fordított – 96-98-nál időt kért a Körmend. Thames két büntetője egyenlítést jelentett, a meccs addig toronymagasan legtöbb VAL-ját teljesítő Moody viszont elrontott egy triplát – Ireland közelről büntetett (100-98). Ahogy az első hosszabbításban, úgy ismét Tóth közelije ért egyenlítést, 100-100-ról jöhetett a harmadik ráadás.

Taylor faultolta Moore-t, a debreceni játékos mindkét büntetőjét bedobta, a körmendi játékos számára pedig (az ötödik faultja után) véget ért a meccs. Az ötperces etap feléig kellett várni az első körmendi találatra, Thames viszont rögtön egy hármassal jelentkezett (103-102). Két Polyák-büntetővel fordított a DEAC, majd két Mócsán-büntetővel tette ugyanezt a Körmend (105-104). Moody is a vonalról talált be, Ireland viszont a triplavonalon túlról: alig egy perc volt vissza, amikor 108-105-ös vezetésre tett szert a hazai csapat – időt kértek a vendégek. Polyák küzdött, de csak egy büntetőt dobott be. Ferencz nem hibázta el egyik büntetőjét sem a fordulásból, de Moody faulttal együtt értékesített egy támadást, és a büntetőt is helyre tette – mínusz négyről mínusz egyre jött a DEAC. Mócsán viszont rendíthetetlen volt, ismét akcióból talált be, amivel kialakította a 112-109-es végeredményt.

A két együttes december elejei, debreceni találkozóján kétszeri hosszabbítás kellett, hogy eldőljön a meccs (az Egis Körmend nyert 87-83-ra), ezt sikerült alig egy hónappal később megtoldani plusz öt perccel. - tudósít a BB1.hu .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sport

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra