Három SEK-es oktatót is kitüntettek március 15. alkalmából

Ketten állami, egyikük megyei elismerésben részesült.

Három, az ELTE szombathelyi campusához kötődő oktatót is díjaztak március 15-én - olvasható az egyetem weboldalán.

Állami kitüntetésben részesült:

Lenner Tibor egyetemi tanár, a Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Központ igazgatója. A Földrajzi Tanszék vezetőjének több mint három évtizedes nagy elhivatottsággal végzett oktatói munkája és példaértékű vezetői tevékenysége elismeréseként Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést adományozott Novák Katalin köztársasági elnök.

Sturm László irodalomtörténész, kritikus, a Magyar Irodalomtudományi Tanszék egyetemi docense kiemelkedő irodalmi – irodalomtörténészi – tevékenysége elismeréseként kapta meg a József Attila-díjat .

Az 1950-ben alapított József Attila-díj a magyar irodalom egyik legmagasabb szakmai elismerése, amelyet a mindenkori kulturális miniszter az érdekelt szakmai szervezetek véleményének meghallgatásával oszt ki.

A kitüntetettek március 14-én a Pesti Vigadóban vehették át az elismerést.

Megyei kitüntetésben részesült:

Molnár Péter, az ELTE Savaria Egyetemi Központ Szökős Néptáncegyüttesének szakmai vezetője Vas Vármegye Szolgálatáért Kulturális Tagozata elismerésben részesült. A vármegyei néptáncművészet egyik meghatározó szakembere táncpedagógus, etnográfus, koreográfus, aki a Népművészet Ifjú Mestere, valamint Örökös aranysarkantyús táncos elismerésekkel is büszkélkedhet.

Vas Vármegye Önkormányzata kitüntetést Sárváron, a ZeneHázában megtartott ünnepségen adta át ugyancsak március 14-én.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet