Szentgotthárdról érkezik háziorvos az üres szombathelyi körzetbe

Dr. Kovács Éva a 21-es háziorvosi körzetet látja majd el.

A Markusovszky utcában, a volt városi strand területén épült egészségügyi alapellátó központban több háziorvosi rendelő is működik, közöttük van a 21-es körzet rendelője.

A körzet háziorvosi praxisa 2022. június 1-jétől betöltetlen, az ellátást helyettesítésekkel oldják meg. Erre a praxisra nyújtotta be most jelentkezését dr. Kovács Éva háziorvostan szakorvos.

A doktornő jelenleg Szentgotthárdon, a 4-es körzetben dolgozik háziorvosként, de 2023. július 1-jétől egyéni vállalkozóként a szombathelyi 21-es háziorvosi körzetet szeretné ellátni.

Ahhoz, hogy az önkormányzat szerződést kössön egy háziorvossal, az Országos Kórházi Főigazgatóság, és a Magyar Orvosi Kamara hozzájárulása kell. Az önkormányzat már el is küldte a két szervezetnek dr. Kovács Éva pályázatát, és várják a visszajelzést.

Egyre nehezebb betölteni a praxisokat

A fenti történet nem egyedi, a háziorvosi praxisok folyamatos mozgásban vannak, viszont egyre nehezebb betölteni őket.

Szentgotthárdon négy háziorvosi körzet van, ebből a 4-es ürül meg, ha dr. Kovács Éva átveszi a szombathelyi 21-es körzetet.

Szombathelyen 35 felnőtt háziorvosi körzet van. Ezek közül egynek nincs orvosa, az ellátást helyettesítéssel oldják meg. Ebbe a körzetbe érkezik dr. Kovács Éva Szentgotthárdról.

A jelen esetben

Szombathelyen nem lesz ellátatlan praxis, Szentgotthárdon viszont az egyik körzetnek nem lesz háziorvosa.

A parlament december elején fogadta el Elfogadták az egészségügyet átalakító törvényt 2022. December 07. 18:53 az egészségügyet átalakító törvényt. Ennek értelmében államosítják és központosítják a rendszert, csökkenteni akarják Vas megyében a háziorvosi praxisok 33 százaléka veszélyben van 2022. October 19. 15:39 a praxisok számát és központilag irányítanák a háziorvosokat.

Tavaly szeptember 1-jén egyébként 687 betöltetlen háziorvosi praxis volt az országban.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet